ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Istanbulin pride-kieltoa uhmanneita vastaan käytettiin kovia otteita

Sami Mollgren • 27.06.2016 01:14 • 2 kommenttia. UUTISET: PRIDE • ULKOMAAT
Turkin poliisi käytti voimakeinoja estääkseen kielletyn pride-kulkueen järjestämisen. Arviolta muutama sata henkeä pyrki sunnuntaina uhmaamaan viranomaisten määräystä.

Poliisin kerrotaan äkyttäneen kyynelkaasua ja kumiluoteja hajottaakseen tapahtuman. Ainakin 19 henkilöä kerrotaan pidätetyn. Pidätettyihin kuului myös joukko saksalaispoliitikkoja: vihreä europarlamentaarikko Terry Reintke, vihreiden kansanedustaja Volker Beck ja kaksi muuta poliitikkoa.

Sunnuntaina 19. kesäkuuta mellakkapoliisi hajotti Istanbulissa Trans Pride -tapahtuman käyttäen samoin kumiluoteja ja kyynelkaasua. Sunnuntainen Trans Pride -tapahtuma oli Istanbulin pride-viikon lähtölaukaus. Viikon oli määrä huipentua sunnuntaina 26. kesäkuuta järjestettävään pride-kulkueeseen. Jo perjantaina kuitenkin kerrottiin, että pride-kulkuetta ei sallita turvallisuuteen ja yleiseen järjestykseen vedoten.

Kesällä 2015 poliisi käytti kyynelkaasua, kumiluoteja ja vesitykkejä pride-kulkueen hajottamiseksi. Lukuisilta nettiin ladatuilta videoilta on nähtävissä, että hyökkäys alkaa varoittamatta. Joidenkin tietojen mukaan hyökkäystä olisi edeltänyt presidenttiin kohdistuva nimittely.

Taksim-aukiolla kaikki mielenosoitukset ovat olleet kiellettyjä vuodesta 2013.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Erdogan alkaa käyttää yhä enemmän kovia otteita niihin tahoihin jotka eivät alistu hänen valtaansa.
EU:n tulisi asettaa Turkille taloudellisia pakotteita. Venäjän kohdalla se tuntuu onnistuvan,miksei tämän toisen diktaattorin kohdalla?
  John (ei rekisteröitynyt) • 27.06.2016 09:13
"... Venäjän kohdalla se tuntuu onnistuvan,miksei tämän toisen diktaattorin kohdalla? ..."

Turkki on Nato-maa, ja Nato on tunnetusti demokraattisten maiden unioni. Siinä asiassa ei pitäisi olla nokan koputtamista kenelläkään. Kysykää vaikka Hesarilta ja Suomen johtavilta poliitikoilta.

USA myös haluaa Turkin osaksi EU:ta, minkä ranskalaiset diplomaatit ovat happamina paljastaneet vuosikymmen sitten. Ei sellaiselle maalle voi pakotteita määrätä. Erdogan voi pian päättää, ettei haluakaan EU:hun. Turkin EU-jäsenyys on laahannut pian 20 vuotta eri oikeusasteissa, Britannian sitä ajaessa ja Ranskan vastustaessa.

Merkel ja Sarkozy vastustivat aikoinaan Turkin EU-jäsenyyttä, mutta jokin on kääntänyt Merkelin mielipiteen asiassa 180 astetta. Sarkozystä ei ole kuultu sen jälkeen, kun paljastui, kuinka paljon hän sai vaalirahoitusta diktaattorilta nimeltä Gaddafi, puhutaan kymmenistä miljoonista.

On outoa mekastaa yhden tai kahden marssin kieltämisestä, kun samaan aikaan tyrmään on lennellyt toimittajia vakoilusta syytettynä, tarkemmin ottaen paljastuksista, jotka liittyvät Turkin tukeen terroristeille Syyriassa. Tietenkään ei pidä unohtaa sitä epäonnista saksalaista koomikkoa, jota uhkaa vankeus Saksassa Erdoganin kunnian loukkaamisesta, jos hän ei poista Erdogania loukkaavaa runoaan. Koomikon mukaan Merkel jätti hänet turkkilaisen despootin armoille.

Odottaako joku tosissaan, että tilanteeseen tulisi muutos Euroopan taholta? :D
  Cadence (ei rekisteröitynyt) • 27.06.2016 11:25
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy