ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Istanbul: Viranomaiset kieltävät pride-kulkueen vetoamalla turvallisuussyihin

Sami Mollgren • 17.06.2016 23:23 • 1 kommentti. UUTISET: PRIDE • ULKOMAAT

Yli kymmenen miljoonan asukkaan kaupunki Istanbul sijaitsee Euroopan ja Aasian rajalla, Bosporinsalmen molemmin puolin.
Turkin suurimmassa kaupungissa Istanbulissa kesäkuun lopulla järjestettäväksi aiottua pride-kulkuetta ei sallita. Viranomaiset perustelevat kieltoa turvallisuudella ja yleisellä järjestyksellä.

Kulkueen suunniteltu ajankohta on ollut 26. kesäkuuta.

Tapahtuman järjestäjät katsovat kiellon olevan räikeästi ristiriidassa perustuslain ja lainsäädännön kanssa. Järjestäjien mielestä viranomaiset eivät täytä velvollisuuttaan suojella kansalaisten oikeutta käyttää oikeuksiaan. Päätöstä vastaan on suunnitteilla oikeustoimia.

Tällä viikolla äärinationalistinen ryhmittymä kutsui kulkueeseen aikovia moraalittomiksi ja ilmoitti aikovansa pysäyttää kulkueen.

Kesällä 2015 poliisi käytti kyynelkaasua, kumiluoteja ja vesitykkejä pride-kulkueen hajottamiseksi. Lukuisilta nettiin ladatuilta videoilta on nähtävissä, että hyökkäys alkaa varoittamatta. Joidenkin tietojen mukaan hyökkäystä olisi edeltänyt presidenttiin kohdistuva nimittely.

Vuoden 2015 kulkue oli lisäksi muslimien ramadanin aikana, joka suututti konservatiivisia muslimeja.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Turkki menee koko ajan vain pahemmaksi. Nyt voinee jo sanoa että maailmassa ei ole yhtä ainutta selväpäistä muslimienemmistöistä maata, kun vielä kymmenen vuotta sitten Turkkia pystyi käyttämään esimerkkinä.
  ... (ei rekisteröitynyt) • 17.06.2016 23:43
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy