ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

11. lokakuuta on kaapistatulon teemapäivä.

Sami Mollgren • 11.10.2013 07:04 • 7 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Etenkin USA:ssa, mutta muuallakin länsimaissa vietettävä "Coming Out Day" on päivä, jolloin voi "paljastaa" julkisesti seksuaalisen suuntautumisensa tai kuulumisensa sukupuolivähemmistöön esimerkiksi kantamalla pinkkiä kolmiota, sateenkaaripinssiä tai -kaulanauhaa. Erityisen kaapistatulopäivän ajatellaan madaltavan kynnystä, jonka yli astua.

National Coming Out Day järjestettiin ensi kertaa USA:ssa 1988. Vuotta aiemmin oli Washington D.C.ssä järjestetty massiivinen tapahtuma, jossa vaadittiin tasa-arvoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille. Nykyisin "Kaapista ulos" -teemaista päivää vietetään monissa muissakin maailman maissa.

Etenkin ns. sosiaalisessa mediassa tapahtuvat kaapinovien aukaisut ovat viime vuosina yleistyneet.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kuinkahan moni heteroseksuaalisesti suuntautunut paljasti sitten perjantaina heteroseksuaalisen suuntautumisensa?
  human • 12.10.2013 12:21
human varmaan epäauorasti monikin esim mies puhui mitä vaimo teki yms.

mutta ei tainnut pahemmin heterot kertoneet seksuaalista suuntautumistaan facebookissa esim olen hetero olenko teidän ystävänne vieläkin? ;)
  puppeliassi • 12.10.2013 13:41
Niinpä. Aika moni.

Itse muistin muistuttaa etten ole kaappihomo.
  Rokkihomo • 12.10.2013 20:52
Myös heteroseksuaalisesti suuntautuneet voivat paljastaa suuntautumisensa. Miltei kenenkään ei oikein minkään asian vuoksi oikein tarvitse tehdä niin. Oletan että aika harva heteroseksuaalisesti suuntautunut erityisesti paljasti perjantaina suuntautumisensa.

Minulla avaimet roikkuivat päivän teemaan sopivassa kaulanauhassa. Yleensä nauha on toinen. Toisaalta; voisin kyllä käyttää perjantaista avainnauhaa joka päiväkin. Pitäisi vain vaihtaa sen klipsi parempaan, sillä rintakarvat takertuvat ärsyttävällä tavalla siihen vähän väliä.
  smo • 13.10.2013 09:07
Tuollaiset teemapäivät ovat siitä hyviä, että silloin voi tuoda esiin tiettyä asiaa, mielipidettä tai vakaumusta ilman, että se leimaa koko persoonallisuuden. Itse olen hyvin pidättyväinen kaikenlaisten tunnusten kantamisesta, koska ajattelen, että se tekisi minusta sen yksittäisen asian mannekiinin, vaikka minussa on lukematon määrä muitakin puolia.

Jos rinnassani komeilisi vaikka sateenkaaripinssi, silloin minut ensimmäisen kerran kohtaava ihminen ajattelisi, että tuossa on Homo isolla hoolla, ja se on asia, joka hallitsee kaikkea muutakin hänen elämässään.

Vähän sama asia olisi täällä jossain muussa yhteydessä mainittu leijonariipus. Sellainen kaulassa tekee ihmisestä helposti (potentiaalisen) ylitöisänmaallisen uhoajan, jolle tärkein asia maailmassa on sotainen suomalaisuus ja jolle muut kansat ja kansakunnat tulevat vasta paljon jäljessä. Uskonnolliset tunnukset ajavat saman asian. Monet tosin saavat sellaisen jossain elämän käännekohdassa läheisiltään myös lahjaksi, ja silloin sitä on kunnioituksesta antajaa kohtaan vähän vaikea olla kantamatta.

Samoin karsastan vaatteita, jotka julistavat tekstin muodossa jotain aatetta, tuotemerkkiä tai mitä tahansa erityistä asiaa. Mielenosoituksessa asiaankuuluva teksti kuten esimerkiksi "Minun Mannerheimini on albiino" vielä menettelee ja on ehkä paikallaankin, mutta joka päivä toistettuna viesti muuttuu aika säälittäväksi ruikutukseksi.
  Public eye • 13.10.2013 11:20
Obaman tervehdys:

twitter.com
  Havainnoija • 14.10.2013 00:09
Tuosta heteron kaapista ulostulosta minulla on ainakin yksi esimerkki. Menimme neljän hengen porukalla Viron Saarenmaalle kesäretkelle. Pidin samalla tuolla matkalla luennon toisen kaverin kanssa protuleiriläisille. Aiheena olivat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt. Me luennoitsijat olimme siellä Setan mandaatilla. Mukana oli myös mieheni ja heterokaverimme. He kävivät esittäytymässä leiriläisille, jonka jälkeen lähtivät ajelemaan muualle ja jättivät meidät protulaisten seuraan. Kaverimme tajusi, että hänet miellettiin automaattisesti homoksi. Hivenen kiusaantuneesti hän joutui kertomaan ryhmälle, että hän onkin hetero, eli tulemaan oikeasti ulos kaapista.
  JuhaniV • 14.10.2013 21:40
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy