Suomi 100 vuotta - myös sateenkaaren väreissä (juttukommentit)

  • 1 / 11
  • Anonyymi
  • 6.12.2017 13:35
Oikein hyvää ja tasa-arvoista itsenäisyyspäivää kaikille!

ps. Todellakin totta tuo Mannerheimin suvaitsevaisuus omien tyttärien kohdalla, mutta on toki huomioitava, että vaimo oli jättänyt marskin Venäjällä ja muuttanut lasten kanssa Pariisiin, joten marskin ja muun perheen yhteydet eivät olleet sen jälkeen kovin tiiviit. Oliko eron syynä yleinen kyllästyminen, muut naiset vai salasuhteet miesten kanssa on jäänyt epäselväksi (ainakin minulle). Mutta jokainen voi vetää omat johtopäätökset marskin homoudesta hänen Haminan reissun perusteella. Tänä päivänä hetero voi hyvinkin lähteä jokun homon matkaan kapakasta jatkodrinkille, mutta ei sata vuotta sitten. Ja päätyä samaan sänkyyn..... Asiasta uutisoitiin ranneliikkeessäkin http://ranneliike.net/teema/mannerheimin-kadettiajasta-uutta-tietoa?aid=12157
Miksi ei sata vuotta sitten? Juoman himossa, sinisilmäisenä ja kaiketi humalassakin... mutta samaan sänkyyn menosta en ole kuullutkaan.
  • 3 / 11
  • Ihana Suomi
  • 6.12.2017 14:56
En osaa minkään ryhmän puolesta puhua, mutta yhdessä asiassa Suomi on maailman huippumaita.
En tiedä onko sitä varten perustettu ihan huippuyliopistoa, mutta jotenkin se vaan on toiminut täällä tosi hyvin.

Suomi on hyvä maa jäädä yksin, tylsistyä, masentua ja tappaa itsensä.

Hyvä Suomi !
"Tänä päivänä hetero voi hyvinkin lähteä jokun homon matkaan kapakasta jatkodrinkille, mutta ei sata vuotta sitten. Ja päätyä samaan sänkyyn..."

Hölynpölyä. Päinvastoin sata vuotta sitten hetero saattoi hyvinkin lähteä jatkoille jonkin erikoisen persoonan kansa, koska tietoisuus homoista oli vähäisempää. Erilaisuutta ei siihen aikaan osattu lokeroida yhtä tarkalla sapluunalla kuin nykyisin, koska tietoa ei ollut läheskään samassa mitassa. Jos henkilö oli esim. naisellinen mies, mutta muuten älykäs, valveutunut ja hauskaa seuraa, niin miksei sopivassa huppelissa voisi lähteä jatkoillekin. Samaan sänkyyn päätymisestä ei ole minkäänlaista todistusaineistoa. Mutta jonkinlaisessa sängyssä Maskikin varmaan nukkui, eikä esim. lattialla.

Minusta on tylsää, että kiinnostus Mannerheimia kohtaa täällä, on pääosin homouden vatvomista. Jos homo käy Mannerheim-museossa, hän tutkii paikkaa sillä silmällä, löytyykö homoudesta viitteitä. Ja jos ei löydy, niitä keksitään. Tulisi ottaa huomioon vuodet tsaarin vaikutuspiirissä sekä kokemukset ja vaikutteet matkustelun ja korkean tason tuttavuuksien kautta. Ei ole ihme jos tyylitaju, jo ennestäänkin hyvä, kehittyi edelleen. Minusta hänen museon ja kodin sisustus on tyylikäs, mutta ehdottomasti miehekäs.

Mannerheim-museo ja itse Mannerheim, ovat takuulla tutustumisen arvoisia. Mutta suosittelen kuitenkin ensin luettavaksi joitain Mannerheimia käsitteleviä kirjoja, koska silloin pätevästi opastettu museokierros antaa paljon enemmän. Olin itse aivan myyty museokierroksen jälkeen, ja kiitin opasta oikein kädestä pitäen.

Kommenttia muokattu: 06.12.2017 klo 17:57
Minun itsenäisyyspäiväni alkoikin sitten aamusta heti aggressiivisella pilkalla ja friikiksi haukkumisella tuntemani ihmisen toimesta.
t. transsukupuolinen

Hyvää satavuotiasta Suomea vain. Ehkä uusi itsenäisyyden vuosisata tuo parempia aikoja.

Kommenttia muokattu: 06.12.2017 klo 18:11
Tärkeää sateenkaariperheille on myös lapsen tapaamiseen ja huoltoon liittyvän lainsäädännön uudistus, joka on meneillään. Se tarkoittaa että apilaperheetkin voisivat vihdoin alkaa saada oikeuksia, ei vain kahden vanhemman perheet!
Apilaperheiden lasten yhdenvertaisuuteen ja hyvinvointiin liittyvä asia toki on merkittävä. Apilaperhe voi kuitenkin olla muutakin kuin vanhempien osalta hlbti, joten kyse ei ole yksistään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvästä kysymyksestä. Kysymys ei siis ole yksistään hlbti-vähemmistöjä koskettavasta asiasta, eikä taustalla ole nimenomaan hlbti-vähemmistöihin liittyviä yhdenvertaisuuskysymyksiä.

Apilaperheiden asia on lähempänä sitä keskustelua, missä puhutaan lasten oikeuksista isovanhempiinsa ja muihin läheisiin (sukulaisiin) - vaikka kyse apilaperheissä on selvemmin lapsen kasvattajuudesta ja huoltajuudesta. Toki näyttää siltä, että apilamalli olisi tavallisempaa hlbti-vähemmistöhin kuuluvien vanhemmoidessa, mutta yksinomaisesti hlbti-kysymys tämä ei ole.
Yhä toki on tekemistä, koska yhä näissäkin piireissä Mannerheimin lokerointivaihtoehdot tuntuvat joillakin olevan homo / hetero -dualismissa ja se, että Mannerheim olisi ollut ehkä suuntautumiseltaan bisse, on joillekin näissäkin piireissä yhä punainen vaate.

Edellä oli kommenteissa virheellisiä käsityksiä Mannerheimin suhteesta tyttäriinsä ainakin siltä osin että he olivat ainakin tiiviissä kirjeenvaihdossa ja tyttärethän olivat myös tiettyä aikaa täällä Suomessakin sittemmin.

trans-lakimuutoksessa on kapsahdettu nykyhallituksessa varmasti soinilaiseen uskonnollisuuteen, mutta Äitiyslakiuudistus on kimurantimpi, ihan näissäkin piireissä, sillä siinä koko lakiesityksessä mentiin yleisestä linjasta poikkeavasti ajamaan vain yhden sukupuolen tarpeita ja muut sateenkaari-vanhemmuuden sukupuolet sivuutettiin melko tylysti.
Olisi kannattanut tavoitella heti kättelyssä pelkän Äitiyslakiuudistuksen sijaan Vanhemmuuslakiuudistusta, niin olisi ollut paremmat mahdollisuudet, varmasti myös poliittisestikin, saada uudistukselle tukea enempi.
Vanhempina Isäparin asemaahan tuo Äitiyslakiuudistus ei nimittäin petraa. Eivätkä Isäparit suinkaan ole olleet Äitiparien asemaa sortamassa.
Kannattaa pyrkiä hoitamaan asioita kuntoon aina sen verran, mitä realistisesti kulloinkin saavutettavissa on. Esimerkiksi parisuhdelainsäädännön kohdalla olisi odotettu aika pitkään, jos itsepintaisesti olisi loputtomasti juostu pää edellä kohti mäntyä, eikä olisi hyväksytty tilapäistä parisuhdelaki-kompromissia matkalla kohti yhdenvertaista avioliittolakia.

En usko, että äitiyslakia laajemmalla paketilla olisi ainakaan parempia läpimenomahdollisuuksia. Äitiyslaki vastaa konkreettiseen ja yksiselitteiseen puutteeseen; se turvaa hedelmöityshoidon tuloksena syntyneelle kahden äidin lapselle oikeuden molempaan vahempaansa, heti syntymästään lukien. Synnyttäjää ei voi sivuuttaa lapsen vanhempana; lähtökohtaisesti lapsella on tähän oikeus. Kaikenlainen muu on lapsen oikeudelle sitten alisteista.
human: "Yhä toki on tekemistä, koska yhä näissäkin piireissä Mannerheimin lokerointivaihtoehdot tuntuvat joillakin olevan homo / hetero -dualismissa ja se, että Mannerheim olisi ollut ehkä suuntautumiseltaan bisse, on joillekin näissäkin piireissä yhä punainen vaate."

Miksi hänen seksuaalinen suuntautuminen on niin mielenkiintoinen asia (punainen vaate) että sen vihjailuista pidetään kynsin ja hampain kiinni? Mannerheim eli poikkeuksellisen rikkaan ja monipuolisen elämän. Hänen henkilöhistoria on harvinaisen mielenkiintoinen kokonaisuus. Se mitä hän teki genitaaliensa kanssa, on lopulta toisarvoista. Naissuhteita hänellä kuitenkin oli läpi elämän.

Haminan tapaukseen palaten kannattaa katsoa 1900-luvun alun Helsinkiä ja miettiä sitten Haminaa, mikä tuppukylän pahanen peräkylä se on ollut. Jos nuoren ja viriilin miehen seuraan ilmestyy siellä vähän säpinää vapaapäivänä, hän luultavasti tarttuu siihen, koska mitään muutakaan ei ole. Mutta kuvittelu ja tietäminen ovat eri asioita. Mannerheimin henkilöhistoriaan tutustuva huomaa kyllä melko pian, että seksi ei ollut Mannerheimille mikään ykkösasia, kuten monelle tämän päivän homolle, joka elää seksuaalisen virityksen keskellä lähes jatkuvasti.
"---on joillekin näissäkin piireissä yhä punainen vaate."

"Joillekin"...? Jos ajattelee noita kommennteja joita täällä olet vuosien varrella jaellut puoleen jos toiseen, tämä kuulostaa aika paksulta..