• Aboa

Tää olis niin ihana tää ruskee

Kävin Wiklundilla (siis Sokoksella) katselemassa vaatteita. Kun ohi käveli nainen, jonka rinnassa luki 'pukeutumisneuvoja', nappasin hihasta kiinni. Olen aiemmin käynyt neuvojan pakeilla Stockmannilla, koska minusta on kivaa, kun joku muu miettii, mikä minulle sopii; etsii sopivat koot ja harmitteleekin vielä, että tämä leikkaus on valitettavasti sellainen, ettei se ole sulle oikea. Tavallisestihan sitä itse etsii rättejä hyllyiltä, kokeilee päällensä ja tulee siihen tulokseen, että vaate on oikean kokoinen, minä en. Pukeutumisneuvoja on ihminen, joka ihan työn puolesta on sitä mieltä, että vaatteiden leikkaus on huono ja asiakkaan vartalonmuodostus hieno, vaikkakin osiltaan voimakasrakenteinen. Mutta tämä nainen oli ihan eri sorttia. Hän ei tahtonut valmistautumisaikaa, ei etsinyt isommin kamaa valmiiksi, mutta tahtoi todella tarkkaan tietää, mitä teen työkseni. Kun kerroin olevani opettaja, hän tahtoi tietää, minkä aineen. Ja kun senkin kerroin, hän tahtoi tietää opetettavien iän. Ilmeisesti lukio-opttaja ei voi käyttää samoja vaatteita kuin yläkoulun ope. Ja maantiedon opettajalla ei voi olla samanlaista paitaa kuin äikän lehtorilla.

Ja mitä sieltä sitten tuli? Vakosamettia, vakosamettia, vakosamettia. Harmaata kauluspaitaa, halpaa ohutta kangasta, joka rypistyy jo katseen voimasta. Puna-siniruudullista kauluspaitaa. Harmaanvihreää kauluspaitaa. Tummanruskeaa kauluspaitaa. Harmaanoranssia kauluspaitaa. Yritin siinä, keltainen Tommyn huppari päälläni, hiukan kertoa, että nämä ruudukkaat kauluspaidat eivät sitten ihan ole mun juttuni, mutta rouva juoksutti minulle alcantara-pikkutakkeja ja samanlaisia metsänvihreitä fleece-paitoja, joita isäni, 70-vee, käyttää mökillään. 'Kun nämä on tosi suosittuja opettajien keskuudessa', kertoi myyjä.

Pyysin rouvaa unohtamaan ammattini kokonaan. Sanoin, etten missään nimessä halua pukeutua ammattistereotypisesti kyynärpää-nahkapaikka-pikkutakkiin. Että jos olisi jotakin muuta, ei kauluspaitaa. Myyjä pohti hetken ja katosi sitten hyllyjen taakse. Pian hän juoksi sieltä takaisin ilmeisen tyytyväisenä itseensä. Hän oli löytänyt minulle mielestään ihastuttavan ulosteenruskean palmikkoslipoverin. 'Kun tämä on niin eriä kuin nuo kauluspaidat.' Kokeilin silti vielä. Olen opettaja, olen kärsivällinen erilaisen oppijan edessä. Pyysin saada jotakin vähän sporttisempaa. Ajattelin tällä saavani vaikkapa hupparin tai muuta vastaavaa. Myyjä lähti hakuretkelle ja saapui pian myyjä takaisin hyllyjen uumenista saalis mukanaan. Hän oli löytänyt minulle kaksi vitivalkoista Leviksen t-paitaa ja ruskeat vakosamettihousut.

Annoin olla. Olimme selvästikin ihan eri aaltopituudella. Ostin häneltä yhden halvan t-paidan ja nappasin hyllystä mukaani Calvin Kleinin alushousut ja poistuin kassalle. Matkalla jätin t-paidankin sukkahyllyyn.

18 kommenttia

pelsepuuppi

13.10.2008 20:28

hei pliide, mä voin josku lähtee sun messii..

Rokkihomo

13.10.2008 20:29

Moon niin setä että aikani pyörittyäni päädyin Haloselle ja sieltä löytyi kaikki mitä tuossa hetki sitten uusia juttuja tarvitsin.

Vaikka ei se aivan niin setäpaikka lopulta olekaan. Mitään ruskeaa ei tyrkytetty, ystävällinen myyjä pikemminkin ilahtuneena keräsi mulle punaiset ja violetit paidat (ja vähän mustaa housua) kun ilman ammattikyselyitä kai "vaan" katsoi että mitäs tuolla asiakkaalla yleensä näyttäis olevan päällä.

Ja pikkutakkeja. Sellaisia oikeita, ei mitään vakosamettia, johon tuli ikävä kyllä yliannostus jo, öh, alaluokkaikäisenä.

(Mutta housut... Äh. Dressmaniin kai pakko mennä. Salaa.)

Rokkihomo

13.10.2008 20:34

...Mutta Wiklund. Kosmetiikkaosaston _tyttö_ laittoi ostamaan jotain "got to be chaotic" hiusvahaa.

Ja minä kun halusin vaan jotain jolla nyt keksimäni tukka jakauksella -kampaus pysyisi. Jakauksella.

pelsepuuppi

13.10.2008 20:41

ja rokkihomo voin lähtee sunki messii joskus jos haluut.. mut mä liity seuraa sit vast sen dressmannin jälkee.

Blueriver

13.10.2008 20:41

1) et kai pukeudu liian teinisti?
2) äijämäinen, klassinen, siisti on nyt muodissa (vertaa Rokkihomon tukka jakauksella -tyyli!). Ihmettelen että esim. Rokkihomon tukkatyyliä ei vielä näy paljoakaan Suomessa. Suomalaiset tietty aina jälkijunassa.

Aboa

13.10.2008 21:21

Pelse: erittäin mielelläni otan sinut henkilökohtaiseksi vaatekauppaneuvojaksi. Koska mennään? Millaisia vaatteita minun pitäisi käyttää?

Rokkihomo: Ja kun minä taas ihan oikeasti haluaisin mustan vakosamettitakin päällystakiksi. Mutta sellaista taas ei näemmä löydy mistään.

Blueriver: 1) Aika paha sitä on kai itse sanoa. Luulenpa, että joka homo joutuu jossakin välissä elämäänsä pohtimaan, koska nuoruuden tyköistuvat farkut näyttävät säälittävän kireiltä. 2) äijämäinen voisin haluta yrittää olla, mutta klassinen ja siisti en. Koko pienen ikäni olen aina ollut siisti naapurinpoika, ja nyt tahtoo jotakin muuta. Mutta kun paino aikoinaan lähti tupakanpolton lopettamisen jälkeen kovaan nousuun ja nyt aktiivisen salikauden jälkeen osa kiloista on paennut vyötäröltä käsivarsiin, on ihan hukassa sen kanssa, mitä voi pukea ylle ja mitä ei.

Rokkihomo

13.10.2008 21:44

"Suomalaiset tietty aina jälkijunassa" Paitsi tietty homot, jotka etujunassa. Kuten minä, homona, luonnollisesti, aina surffannut muodin aallonharjalla...

Voi aboa, mikä ongelma: Olet hoikistunut ja saanut lisää lihaksia. Kauheaa -!

pelsepuuppi

13.10.2008 22:08

joo ei tuota aboan kohtaloa kelleen sois..

aboa, mul sopii periaattee skoska vaan. pistellää tällit pystyy ja funssataa.

Aboa

13.10.2008 23:24

En oikeastaan ole hoikistunut. Ennen oli pullohartiat ja vararengas, nyt olen tasapaksu.

Aboa

14.10.2008 07:45

Pelse, miten kävisi tänään?

pelsepuuppi

14.10.2008 09:05

jeessii, käy mul tänäänki töitte jälkee. pääsen kuudelt. pistän privana mun puhelinnron.

Aboa

14.10.2008 09:33

Mä menen salille varttia vaille viisi ja pääsen noin 18.15.

Napalmia

14.10.2008 21:23

Valitettavasti hyvännäköiset vaatteet maksavat. Minä ykkään kovasti Rag and Bone tyyppisistä amerikkalaisista vaatteista, mutta niitä ei saa Suomesta. Aboa matkustapa Viking Linella Tukholmaan ja saat kakenlaista mistä tykkäät, paitsi että kokojen kanssa voi tulla ongelmia, koska ruotsalaiset miehet ovat HOIKKIA.

Aboa

14.10.2008 23:36

Napalmia: Kroppani on erittäin imarreltu mielikuvistasi. Se rakastaisi olla samanlainen kuin miehet kahdessa ensimmäisessä linkissäsi. Valitettavasti sen täytyy alkaa säästää pidennysleikkaukseen. Pituudesta puuttuu vain puoli metriä.

Nimim. Mies joka odotti kasvuspurttia vielä armeijassakin

sleepygay

26.10.2008 23:08

Mitäköhän ko. pukeutumisneuvoja ehdottaisi sairaanhoitajalle? Valkoista ja leikkaussalin vihreää? Vaiko vainhainkodin värikästä ja raitaa? :D