• Aboa

Lamautus

Tänään työpäiväni loppui kello 12 ja huomenna en mene töihin ollenkaan, sillä Turun opettajat on lomautettu. Palkkaa en saa myöskään lauantailta, sillä työnantaja poisti myöskin pakollisen koulutuspäivän ja luonnollisesti myöskin palkanmaksun siltäkin päivältä.

Vanhemmat ovat ottaneet yhteyttä ja kyselleet, miten opetus hoidetaan perjantaina ja ovatko oppilaat silloin turvassa. Olen vastannut heille yksikantaan, että minä en tiedä, koska en ole silloin töissä, mutta että jos oletetaan että noin vajaat kuusisataa oppilasta jätetään kouluun muutaman opettajan paimennettavaksi, voisi olettaa ongelmia syntyvän. Emme me opettajat niin tarpeettomia ole...

Minua ei myöskään kiinnosta, miten opetus on järjestetty ko. päivänä enkä myöskään ole kiinnostunut ottamaan siitä selvää saati lähettämään tietoa siitä huoltajille. Ottakoon itse selvää. En minä aio tehdä kenellekään asiaa helpoksi. Se ei ole minun työtäni.

Eräs äiti kyseli, tulemmeko me opettajat siltikin kouluun, vaikka meidät on lomautettu, kun muuten päivä voi mennä hänen mielestään hulinaksi. En jaksanut edes vastata.

Nyt pakkaan pupun kanssa auton ja lähden pidennetylle viikonlopulle torpan hämyyn.

4 kommenttia

Splenetic

5.11.2009 19:06

Ne siis oikeasti teki noin? Lomautti opettajat? Olen viimeiseen asti toivonut sen olleen joku sairas vitsi, ettei kukaan oikeasti voi olla niin vieraantunut todellisuudesta tehdäkseen jotain noin idioottimaista.. Voi paska. En voi muuta sanoa. Arvon kaupunginherrat eivät varmastikaan raahaa huonosti istuvan puvun verhoamaa persettään paimentamaan jälkikasvua kun kasvatuksen ammattilaiset eivät kelpaa. Mitä helvettiä se porukka ajattelee? Ajatteleeko ne yhtään mitään? Ja millä lihaksilla huoltajat kuvittelevat opettajien menevän työpaikalle kun ovat lomautettuina? Kuvitteleeko se porukka tosissaan opettajuuden olevan kutsumusammatti josta ei tarvi maksaa mitään?!

mopsi22

5.11.2009 20:46

Tämä tätä, että odotetaan jonkun loukkaantuvan tai kuolevan. Sitten aletaan keskustella siitä, että voivoi, väärä valinta - ja ensi vuonna unohdetaan ja lomautetaan uudestaan.

Jos ilkeästi sanoisin, sallisin täyden vittumaisuuden opettajille juurikin siinä tilanteessa, että joku kyselee nerokkuuksia. Mutta ehkä ammattietiikka tyytyy vastaamaan, että ei kuulu mulle, soita koulun johtajalle (sen nakki on sitte vastata ja siirtää puhelu eteenpäin...)

Täytyy sanoa, että voi vittu näille lomautuksille...mun usko siihen mihin mut on koulutettu jotenkin katoaa, kun ei anneta mahdollisuutta sitä toteuttaa...onneksi en ole vielä töissä...voisin olla sangen närkästynyt...

martin

5.11.2009 23:27

Idiotiaa!

Jusa

6.11.2009 17:21

Jos sama käytäntö otetaan vielä terveydenhuollon puolelle... niin metsässä ollaan (kuten opettajienkin kohdalla).. tämäkö on tulevaisuuden visio.. huh!!!