ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Blogit: Kahden herneen kolinaa

Sivu 1 / 8 Blogia pitää Druusi

Kevät
Kirjoitettu: 14.03.2015, 12:59:50
Viimeiset muutamat päivät on menneet ihastellessa kirkasta, sinistä taivasta ja nauttiessa kevään merkeistä.
On keväässä niitä huonojakin asioita, kuten katupöly, siitepölykauden alkaminen, kura... Mutta ne kestää kyllä, kun tietää mitä tuleman taas pitää!

Tämä alkuvuosi on ollut muutosten aikaa monessakin suhteessa. Uusia ihmisiä, uusi koulu ja niiden kautta uusia kuvioita ja tuulia. Seuraavaksi pitäisi miettiä opintoja ja niihin liittyviä asioita pidemmän aikavälin kautta - jotain sellaista, mitä en ole aikaisemmin ajatellut, saati osannut tehdä!

Kiirettä ja stressiä on ollut, mutta silti tämä on erinomaisen kivaa!
Kommentit (0)

Sebastian Tynkkynen
Kirjoitettu: 22.01.2015, 00:18:37
Törmäsin tänään koulutuntien lomassa Twitterissä Tämän Kylän Homopojan bloggaukseen Sebastian Tynkkysestä (http://tamankylanhomopoika.blogspot.fi/2015/01/totuus-sebastian-tynkkysesta.html) ja se oli mielenkiintoista luettavaa - suosittelen. Kannattaa muuten lukea se ajatuksella ja katsella kirjallisen tuotoksen kommentit myös, niissäkin on asiapitoista tekstiä.

Voiko avoimesti biseksuaaliksi itsensä mieltävä henkilö olla Perussuomalaisten jäsen ja samalla vaikuttaa oman bloginsa mukaan olevan joko jääkylmän objektiivinen tai parisuhdelakia vastaan?
Ilmeisesti voi. Ainakin hra. Tynkkynen voi. Pitäisi varmasti kysellä puolueen johdolta asiasta tarkemmin, mutta kaipa sieltä saisi sellaisen "se mitä makuuhuoneessa tapahtuu on jokaisen oma asia" -vastauksen. Mutta se mitä ihmettelen on tämän sympaattisen uskovaisen, euroviisujakin fanittavan, biseksuaalin tekemä oma "tiekartta". http://blogbook.fi/sebastiantynkkynen/hlbti-vaatimukset-tahtaavat-suomen-sukupuolineutraaliuteen-kaikilla-tasoilla/

On siinä tiekartassa ihan asiallisiakin juttuja. Esimerkiksi liikuntatuntien yhdistäminen, steriloinnin kieltäminen sukupuolenkorjausleikkausten yhteydessä, sukupuoli-identiteetti rikoslakiin viharikosten yhteyteen, perusopetuksen muuttaminen siten, että asioista pitää puhua niiden oikeilla nimillä (antamatta esimerkiksi opettajan oman mielipide- tai puoluetaustan vaikuttaa opetukseen), sekä sukupuolenkorjausleikkauksen alaikärajan poisto.
Muilta osin tuo tiekartta näyttää enemmänkin pelottelulta, minkä maalaamassa tulevaisuudessa ihmisistä tulee I Robot -elokuvan kaltaisia olentoja, joilla ei ole minkäänlaista identiteettiä.

Haluaisin kovasti tietää, mihin kaikkiin Oikeusministeriön toimenpide-ehdotuksiin hra Tynkkynen tiekarttaansa perustelee?

Se, mitä olen esimerkiksi sateenkaariperheistä esitelmää tehdessäni törmännyt on hyvinkin vahva sukupuoliroolittuminen, joka koetaan jopa niin suurena haittana, ettei esimerkiksi perheen puolisot halua mennä äitiys- ja lastenneuvolaan. Ilmeisesti tällainen "epäkohta" voisi olla jotenkin suvaittava paha sen perusteella, ettei tuossa tiekartassa mainita sanallakaan esimerkiksi neuvolaoppaiden sukupuoliroolittumisen neutralointia.

Toinen asia, mikä tajusin Tämän Kylän Homopojan blogista on se, että hra Tynkkynen on viime vuoden loppupuolella (2.11.2014) ollut Aamulehden haastattelussa parisuhdelakia vastaan. (http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194937754292/artikkeli/perussuomalaisten+nuorisojohtaja+kuuluu+seksuaalivahemmistoon+sanoo+silti+ei+homoliitolle.html)
Nyt hän omien sanojensa mukaan sanoo asiaan liittyen: "Mutta näistä pysyvistä kannoistani jaksetaan vääntää milloin minkäkin laisia tulkintoja. Minua syytetään monesti mustavalkoisuudesta, mutta sitten kun tulee tällainen asia kyseeseen, vaaditaan mustavalkoisuutta, ja ei anneta mahdollisuutta asettua vaihtoehtojen välille perustelluistakaan syistä." (kts. yllämainitun blogitekstin kommentit)
Edelleenkään en tuosta pysty päättelemään muuta kuin, että hän on edelleen parisuhdelakia vastaan.

Meillä täällä Suomessa on toki mielipide- ja sananvapaus ja kunnoitan sitä. Suuresti.
Niihin arvoihin perustuen kirjoitan myös tätä, arvostelevaakin blogitekstiä.
Ihmettelen nimittäin suuresti, mitä hra Tynkkynen kuvittelee saavuttavansa tällaisilla mielipiteillä - ei luultavasti ainakaan HBLTI-kentän ääniä seuraavissa eduskuntavaaleissa. Persut luultavasti sitäkin herkemmin ovat äänestämässä häntä, ainakin ne, joita hänen avoin biseksuaalisuutensa ei haittaa. Olettaen tietenkin, että hän on puolueensa ehdokkaana.

"Rukouskutsusta pystyin tunnistamaan ainoastaan sanat “Allahu Akbar”, jotka olin kuullut viime viikolla Facebookissa leviävässä teloitusvideossa, jota en pystynyt katsomaan loppuun saakka."
"Ääni oli läpitunkeva, ja muistan viime reissulta palestiinalaisalueella, kuinka heräsin joka aamu viideltä korvatulppien puuttuessa."
(http://blogbook.fi/sebastiantynkkynen/tapan-sinut-jos-et-kolmannella-kerralla-lausu-nimeani-oikein-muutama-sana-turkin-eurooppalaisuudesta/)

Toisaalta, jos henkilö kirjoittaa tällaista blogiinsa ja on ilmeisen hyvin ulkomaita nähnyt, niin voiko hänen mielipiteitään ottaa edes tosissaan?

Onko hänen bloginsa jollain tavalla aivopestyä persumateriaalia niinkin pitkälle, että sen tarkoitus on onnistua silittämään kaikkia muita vastakarvaan ja saada sitä kautta mahdollisimman paljon mediahuomiota osakseen?

Vai edustaako hra Tynkkynen yksinkertaisesti sellaista arvomaailmaa, jota minä en voi parhaalla tahdollanikaan tuntea omakseni - missään vaiheessa?

Maailmaa ja elämää nähneenä tiedän, että hyvin muutama asia on musta tai valkoinen, sen takia moniin asioihin on vaikea sanoa "juu" tai "ei" tuosta noin vain. Mutta itsensä (seksuaali)vähemmistöön samaistuvana pitäisi voida tukea vähemmistön oikeuksia samanlaisiin oikeuksiin kuin mitä enemmistöllä on.
Kommentit (1)

Marinaton Marraskuu
Kirjoitettu: 04.11.2014, 07:42:17
Movember ei niin ole mun juttu.
Sen sijaan eräs tuttuni oli kuullut ehdotuksen "marinaton marraskuu" ja se kuulostaa mielestäni paremmalle.
Minulla ainakin on se paha tapa, että takerrun jokaikiseen negatiiviseen asiaan ja sitten päivä meneekin pilalle ja sitä rataa.

Ehkä minun/meidän pitäisi keskittyä enemmän niihin positiivisiin asioihin ja katsoa, miten paljon paremmaksi päivä muodostuu sitä kautta!

Haastankin testinomaisesti jokaisen tämän tekstin lukeneen miettimään 5 positiivista asiaa omasta elämästään juuri tässä hetkessä ja laittamaan ne omaan blogiinsa!

1. Meidän koira voi paljon paremmin kuin muutama päivä sitten
2. Minulla on töitä alalla josta pidän
3. Kirjoitan ja suunnittelen Elämämme miehiä
4. Olen aloittamassa jotain uutta ja ihmeellistä työn saralla
5. Olen terve

Siinä minun listani juuri tälle hetkelle.

Mukavaa päivää kaikille ranneliikeläisille, muistetaan hymyillä tutuille ja tuntemattomille tänään! :)
Kommentit (1)

Syksy
Kirjoitettu: 25.09.2014, 10:29:30
Syksy on siis täällä. Nytkin vettä vihmoo ikkunaan sitä rataa, ettei tarvitse varmasti ikkunoita pestä tänä syksynä.. :P

Mietin pitkään, kirjoitanko tätä blogitekstiä vai en. Mutta toisaalta, ehkä on ihan viisasta nostaa kissaa pöydälle (ainakin hetken ajaksi), jos se vaikka poikisi keskustelua keskustelualueen puolella... tiedä tuota.

Aikaisemmin tänä vuonna läheinen sukulaiseni sai aivoverenvuodon aneurysman puhkeamisen seurauksena ja jonkin aikaa jännitettiin miten asiassa käy. Kiitos Töölön sairaalan erinomaisen neurokirurgian, lääkäriambulanssin nopean saapumisen (ja varmasti myös jumalallisen väliintulon) hän elää, voi suhteellisen hyvin ja on 95% oma itsensä.

Mutta...

Haluaisin kovasti saada selville, mikä tässä tilanteessa oli se, mikä laukaisi sukulaiseni alkoholismin, jos ei samanlaisena, niin ehkä jopa entistä voimakkaampana.
Tietenkin alkoholismi on sairaus, josta ei koskaan voi parantua, mutta jos se on ollut "remissiossa" jo likimain 4 vuotta, niin sen ilmaantuminen takaisin tuosta noin vain vaatinee muutakin kuin sairaalassa annetut Kalisol-annokset?

Asia ahdistaa minua, koska turhan moni sukulaiseni on menehtynyt alkoholismiin tai siitä johtuviin komplikaatioihin ja samalla joudun katselemaan nuorten sukulaisteni vajoamista samaan tilaan, missä vanhempansa ja isovanhempansa ovat olleet.

Terveysalan ammattilaisena tiedän, etten voi oikeastaan tehdä mitään - paitsi tietenkin tarjota tukea, ohjausta ja kertoa, että kannattaisi varmasti hankkia apua. Vähiin käyvät keinot ennen kuin ihminen itse päättää tarttua härkää sarvista ja tehdä asialle jotain.

Tämän myötä olen havahtunut siihen, että alkoholismista pitäisi (huom. konditionaali!) todellakin puhua enemmän. Siihen pitäisi puuttua samalla hetkellä, kun jonnekin rintalastan taakse ilmestyy huoli siitä toisesta ihmisestä, on kyseessä sitten lähisukulainen, sukulainen, ystävä - tai jopa puoliso.
Jos "anteeksi" on suomalaisille se vaikein asia sanottavaksi, niin "oletko miettinyt kuinka paljon oikein juot" on se seuraavaksi vaikein tällä listalla.
Jos HIV kantaa sosiaalista stigmaa mukanaan, niin alkoholismilla se stigma on vielä kamalampi, ainakin tässä maassa missä alkoholia muutenkin nautiskellaan aika hyvien käsilihasten voimin.

En sano, etteikö juomista voisi hyväksyä. Itse en juo (tietyistä syistä, joista yksi on suvussani oleva alkoholismi), mutta en ole kukkahattutätimäisesti räpättämässä muille, että heidänkään ei tulisi juoda, koska minäkään en juo.
Mutta jos henkilö juo verukkeella: "koska nyt on ollut niin raskas viikko ja pitää nollata", tai "mähän juon vaan pari siideriä ill.. viikossa", niin silloin asiaan pitää jo kiinnittää huomiota. Tai pitäisi.

Liiallisen juomisen salliminen on välinpitämättömyyttä. Välittäminen on kovana olemista, asioiden esiin ottamista ja toisesta ihmisestä huolehtimista.

Elämän luulisi opettavan, mutta jotkut opit tuntuvat käytännössä niin vaikeille toteuttaa.
Kommentit (2)

MH17 - kotiinpaluu
Kirjoitettu: 23.08.2014, 21:30:03
Eilen (perjantaina), 22.8.2014, aamulla saapuivat ensimmäiset 20 malesialaisen ruumiit takaisin kotimaahansa.
Huomenna sunnuntaina saapuvat seuraavat kolme.

Saapuneet arkut kuljetettiin Kuala Lumpurista vainajien kotiseuduille joko ruumisautoilla tai lentäen.
Kello 10:55 aamupäivällä paikallista aikaa oli koko maassa minuutin mittainen hiljainen hetki. Esimerkiksi tietulleilla autoilijat pysäytettiin minuutin ajaksi.
Koko maassa oli suruliputus.

Tästä MH17 -tragediasta minulle henkilökohtaisemman tekee muutamakin asia. Ensinnäkin olen entinen stuertti ja jokainen lentoemäntä ja stuertti on tavallaan yhtä suurta perhettä.
Toisekseen lennolla oli puolisoni stuerttikurssikaveri.
Kolmas ja ehkä koskettavin asia on 10-vuotias Mukhriz-poika. Hän on meidän läheisen tutun serkun poika ja hänen äitinsä oli lennolla lentoemäntänä.
Perjantaina, siunaustilaisuudessa Mukhriz oli monen monta kertaa halunnut, että arkku olisi avattu ja hän olisi saanut halata äitiään vielä kerran ja kertoa hänelle olevansa pahoillaan.
Tilaisuuden jälkeen Mukhriz ja hänen isänsä olivat Zuran, tuttumme, luona. Halatessaan Zuraa Mukhriz oli sanonut hänelle: "äiti oli lentokoneessa ja se ammuttiin alas." Hirvittävää.

Muistakaa AINA kertoa läheisillenne, miten paljon he teille merkitsevät.

Tämä vuosi on opettanut minulle, ettei koskaan voi tietää, mikä kerta on se viimeinen - ja ettei sen jälkeen oikeasti voi enää sanoa niitä sanoja.

<3

Kommentit (2)

R.I.P. Robin Williams
Kirjoitettu: 12.08.2014, 03:12:45
(kuva George Takein FB sivulta)

Kommentit (0)

Elämämme Miehet
Kirjoitettu: 06.08.2014, 06:41:57
Huomasin männä päivänä nimimerkin "Aingeal" kirjoittaneen keskusteluun Facebookista löytyvästä Elämämme miehet -sivusta: https://www.facebook.com/elamammemiehet

Myönnetään, tuon sivun takana olen minä. Miksi olen nyt tehnyt tuon sivun, vaikka tarina on ollut hyllyllä jo eräänkin vuoden?

Mietin tovin kirjoittaisinko suoraan keskusteluun, vai laittaisinko aiheesta blogiin ja päädyin kirjoittamaan tänne, koska kyse on enemmän henkilökohtaisesta vastauksesta kuin puhtaasti keskustelusta.

Elämämme miehet on minun "lempilapseni" jo sen alusta saakka. Vuosien aikana olen kirjoittanut sitä enemmän kuin yhtäkään toista kirjoittamaani tarinaa. Lisäksi tiedän, miten tarina päättyy, vaikkakaan en ole vielä kirjoittanut kaikkea siltä väliltä. Se, että teen tällaisia oheistoimintoja mahdollistaa minulle sen, että voin kertoa muille hieman enemmän siitä, miten minä tunnen Teron ja Larin.
Jotkut teistä tietänevät myös, että heillä on omat FB-profiilitkin... eli minulle heidän tarinansa on oikeasti tärkeä saada paperille, koska jos minulle tapahtuu jotain - tarina ei tule koskaan kirjoitetuksi valmiiksi asti.

(Se, mistä tuo tuli mieleeni on viimeaikaisten tapahtumien ansiota - olen menettänyt traagisesti yhden ystäväni alkukesästä ja sittemmin melkein myös läheisen perheenjäseneni - joten tiedän konkreettisesti, miten haurasta elämä on).

Myös se, että jos en kirjoita ajan kanssa tätä tarinaa valmiiksi, moni ihminen ei ehkä ehdi lukea sitä ennen heidän aikansa päättymistä.
Vaikkakin tiedän, että äitini ei mahdollisesti koskaan tule lukemaan Larin ja Teron tarinaa, se ei silti tarkoita etten kirjoittaisi tätä hänen takiaan. :)

Noniin, Oscar-puheestani takaisin asiaan!

Se, tullaanko Elämämme miehet näkemään jälleen ranneliikkeessä on minun puoleltani vielä hieman auki. Huomasin nimittäin taannoin, että aikaisempien osien lukeminen tuotti minulle vaikeuksia.
Ei sen takia, etten löytäisi niitä (osoitteen tiedän unissanikin): http://ranneliike.net/elamammemiehet.php

Haasteeksi muodostui tekstin koko! Järkyttävää! Minusta lienee tulossa vanha, koska oikeasti jouduin käyttämään Chromen zoom-toimintoa saadakseni tekstistäni sen kokoista, että pystyin nautinnollisesti sitä katsomaan! Olin aivan järkyttynyt!

Sen takia mietin jotain toista julkaisualustaa, mutta toisaalta taas... Elämämme miehet on tarkoitettu luettavaksi täällä! Se ei ole sama asia jossain muualla (paitsi ehkä oikeana kirjana, koska kirja on aina kirja).

Onko tekstistäni havaittavissa, että jatkoa olisi tulossa? Aingeal ja muut... katsokaa Elämämme miehet -sivua Facebookissa ;)

Ehkä eniten tässä minua huolestuttaa, onko Elämämme miehille enää "tilausta". Onko sille sijaa nykypäivän maailmassa, joka on muuttunut siitä, mikä se oli tarinan alkaessa.

<3
Kommentit (3)

Ohitin 30k rajan ja en huomannut
Kirjoitettu: 05.08.2014, 02:04:47
Kiitos kaikille, jotka olette lukeneet blogiani nyt reippaan 30 000 kertaa. :)
Jatkossakin koetan blogata (ainakin kerran vuodessa) ja toivottavasti myös jotain järkevää ja ajatuksia herättävää.
Kommentit (2)

Aamuyön mietteitä
Kirjoitettu: 03.08.2014, 05:09:54
Vuosittaisen bloggauksen aika! :D

Moni ei varmasti ole voinut välttyä tämän erään nimeltämainitsemattoman Lähi-Idän konfliktin/sodan/joukkomurhan (valitse mieleisesi, yliviivaa muut) uutisoinnilta sanomalehdissä, Internetin uutissivustoilla, Twitterissä, Instagramissa, Facebookissa... Listaa voinee jatkaa vielä muillakin tiedotusvälineillä.

Facebook varsinkin (siis sehän on se, mitä kaikki seuraa eniten someista, paitsi Stubbin IG-kuvia) on muuttunut poliittiseksi taistelukentäksi tämän ja monen muunkin asian suhteen.
Eräs tuttavani, joka on tähän "sotatantereeseen" tympääntynyt julkaisi linkin: http://www.buzzfeed.com/nathanwpyle/why-facebook-is-the-wrong-venue-for-political-discussions

Periaatteellisesti olen tuon tekstin kanssa täysin samaa mieltä. Mutta koska minulla on mielipide tähän Lähi-Idän kriisiin, olen myös sitä mieltä että Facebookin rooli sen alkuaikojen "moi, mennäänks kahville" -tyylisestä kavereiden tapaamiskentästä on muuttunut.
Facebook nykyisellään tarjoaa monelle "keyboard warriorille" mahdollisuuden osallistua uutisten tekemiseen - asia, mihin aikaisemmin pystyi osallistumaan vain olemalla sanomalehdessä tai uutistoimituksessa töissä!

Mutta se ei poista keneltäkään sitä VELVOLLISUUTTA, että asioista pitää pystyä puhumaan ja kirjoittamaan neutraalisti - jos tilanne sitä vaatii. Puhumattakaan siitä (ammattikorkeakoulun kasvattina tämä on minulle taottu päähän), että FAKTAT ON TARKISTETTAVA ja jos jotain käytetään perusteluna, on sen kestettävä myös vastapuolen kritiikki, ilman että tulee salamannopeaa "vittu et kyl tajuu mitään, sun mielipiteet on vääriä koska mä TIEDÄN et tää on oikein senkin turbaanipää".
Mikään ei tapa hyvää keskustelua yhtä tehokkasti kuin asiattomuuksiin meno.

Hyvää kesäistä sunnuntaita kaikille! :)
Kommentit (0)

Presidentti: "Jumalan siunausta"
Kirjoitettu: 02.01.2013, 04:41:16
Tämä kirjoitus liittyy kommenttiin: "Arvojen avaus 2013 ei liennyttänyt", jonka löytänee etusivulta.

---

En oikeasti ymmärrä, miten ihmeessä Niinistön loppukaneetti voidaan nostaa näin vahvasti esille. Puheessa nimittäin, kuten kyseisessä keskustelussa on sanottu, vilisi monta muutakin asiaa, josta voisi ennemminkin olla huolissaan kuin siitä uskooko presidenttimme Jumalaan, vai onko hän ateisti, vai kenties Suuren Spagettihirviön seuraaja.

Lähtemättä tässä sen suuremmin vertaamaan tätä puhetta edellisen presidenttimme puheisiin - he kuitenkin ovat kaksi eri henkilöä ja edustavat kahta eri suuntaa ilmeisesti arvomaailmaltaankin - minua enemmän kirpaisee jatkuva rahasta puhuminen ja siihen viittaaminen. Hoitotyötä tekevänä minusta tuntuu kummalliselle, että puhutaan hyvinvointiyhteiskunnan rapautumisesta, mikäli työmarkkinat eivät tajua toimia yhteistyössä ja samaan aikaan näen juurikin yllämainittuja yksineläviä vanhuksia, joille ei hoitotyössä yksinkertaisesti riitä aikaa kuin hetki kerran tai kaksi päivässä. Mielestäni siinä vaiheessa voidaan jo sanoa, että hyvinvointiyhteiskunta on kadonnut muualta kuin teoreettisista termeistä ja tätä kautta minusta on ihanteellista, että presidentti Niinistö uskalsi toivottaa tätä paljonpuhuttua Jumalan siunausta.

Jos lukee historiaa hiemankaan enemmän, tai katselee lähinnä Aasian maihin, huomaa että meilläkin perheet ennen aikaan hoitivat omia vanhuksiaan. Nykyisin tuntuu sille, että lapsilla ja lapsenlapsilla on aikaa vain ja ainoastaan itselleen ja omalle piirilleen ja vanhemmat ja isovanhemmat helposti unohdetaan viikottaisen puhelinsoiton päähän. Ja sitten onkin jo helppo hakata nyrkkiä pöytään ja syyttää kotihoitoa siitä, että mummulla on jatkuvasti ongelmaa missä tahansa arkiaskareessa, kun kaupungin palvelut eivät ole riittävät.

Suomen perus- ja lähihoitajaliitto julkaisi mainoksen ennen jotain viimeaikaisia vaaleja (tästä on jo jokunen vuosi), jonka varmasti jotkut muistavat. Suomessa on vanhuksia, jotka eivät ole olleet ulkona vuosiin - ei sen takia, etteivät he haluaisi, mutta sen takia että *hoitajilla* ei ole aikaa viedä heitä ulos. Hoitajilla. Entä sitten sukulaisilla, joilla ei tunnu olevan aikaa tulla katsomaan iäkkäitä sukulaisiaan hoitolaitokseen, saati että voisivat viedä heidät hetkeksi ulos istumaan ja nauttimaan.
Samalla tavalla voisin kuvitella, että vanhainkodit arvostaisivat pyytteetöntä auttamisen halua, jos joku inhimillinen ihminen tarjoutuisi kerran viikossa, kahdessa, tai edes kolmessa, tulemaan sinne ja tekemään jotain tällaista asukkaiden kanssa.

Sellaisia ihmisiä ei ole. Toisaalta, olen aivan varma, että Suomessa osataan myös säätää laki, joka kieltää tällaisen toiminnan, koska siihen varmasti kohta tarvitaan jonkinmoinen tutkinto, että voi auttaa lähimmäistään.

Tämän takia en halua uskoa, että meidän pitäisi takertua presidentti Niinistön sanoihin "Jumalan siunausta" aivan kirjaimellisesti. Ehkä meidän pitäisi ajatella tätä ennemminkin vastavoimana materiaaliselle ahneudelle ja kiireelle. Ehkä meidän pitäisi ottaa hieman enemmän aikaa itsellemme, perheellemme, rakkaimmillemme, eikä jatkuvasti ajatella kuinka paljon rahaa menetämme, jos pidämme vapaapäivän.
Kommentit (0)

Vuotta 2013!
Kirjoitettu: 02.01.2013, 04:10:52 (Muokattu: 02.01.2013, 04:14:17)
FYI, olen jo juhlistanut uuden vuoden alkua 15. marraskuuta (1. Muharram, 1434), mutta oikein mukavaa vuotta 2013 myöskin meille kaikille! :-)

Ja tässä meille kaikille hieman viisautta tälle vuodelle:

&#8206;"Whenever I set myself the task to learn; I realise how little I know, and the more I learn; the more I realise how ignorant I am."

~ Imam Shafi'ee (Rahimahullah) ~
Kommentit (0)

Olen homo, minun pitää siis olla esillä?
Kirjoitettu: 09.09.2012, 18:53:57
United 93 on näköjään noussut esille rällän etusivulla. Lyhyesti kerrottunahan elokuvan tarina on matkustajien taistelu kaappareita vastaan, jotka koettivat kaapata lennon ja törmäyttää sen Valkoiseen taloon tai Capitol Hillin hallintorakennuksiin 9/11 aikana.

Elokuvahan sinänsä on erinomainen esimerkki siitä, millaista oli turvallisuus ennen (ja jälkeen) 9/11 iskun ja miten (näin stuertin näkökulmasta) koneen sisäinen turvallisuus on muuttunut niistä ajoista nykypäivään.
En tosin olisi osannut ajatellakaan, että yksi matkustajista oli homo, joka olisi pitänyt nostaa elokuvan sankariksi.

Se että puhutaanko elokuvassa heteroihmisistä, jotka soittelevat perheilleen, vai homomies, joka soittaa äidilleen sen kuuluisan "viimeisen puhelun" on yhdentekevää. Pääasia mielestäni elokuvassa on kuitenkin se, että tavalliset ihmiset koettavat pelastaa
1) itsensä ja
2) asian, johon uskovat niin paljon, että haluavat sen pelastaa.

Monta kertaa oman lentourani aikana olen miettinyt mitä tekisin, jos jotain tuollaista tapahtuisi kohdalleni. Antaisinko kaappareille mahdollisuuden päästä ohjaamoon, vai kuolisinko mieluummin päästämättä heitä sinne. Luultavasti valitsisin jälkimmäisen vaihtoehdon, jos uskoisin sen pelastavan koneen muut ihmiset. Mutta siltikään en haluaisi tämän uskomattoman uroteon muuttuvan sellaiseksi: "Oi! Hän oli niin mahtava ja pelasti koko koneellisen ihmisiä, KOSKA OLI HOMO!" Siinä tilanteessa, uskoisin, ketään ei oikeasti kiinnosta oliko kyseessä homo, hetero, bisse, vai transu.

Minä näen siis aivan turhana uutisoida tuollaista asiaa, se on sama kuin lukisi IL:n etusivua ja sieltä valikoituja lööppejä. Ja jos oikein lähdetään tälle linjalle, niin miksei vuosisadan homoelokuva ole "Rebel Without a Cause", koska James Deanhan taisi olla homo?
Kommentit (2)

Dort wo man Bücher verbrennt, verbrennt man auch am Ende Menschen.
Kirjoitettu: 29.08.2012, 02:51:40
Lueskelin juurikin keskustelualueella käytyä keskustelua erään suomalaisen päivittäistavaroitakin myyvän tavarataloketjun nettikaupasta löytyvästä kirjasta ja silmiini osui kommentti kirjarovioista. Siitä siis tämänkertaisen blogitekstini nimi. Samainen teksti muuten löytyy Berliinistä, aukiolta, missä poltettiin kirjoja natsien käskystä.

Tuoreempana tapauksena lähestulkoon rangaistuksettomasta kirjanpoltosta voidaan mainita amerikkalaiset hyvinkäyttäytyvät sotilaat, jotka pitivät Koraania ääri-islamistien käännytyskirjallisuutena ja polttivat niitä. Tämän teon seurauksena tukikohdassa kuoli jopa amerikkalaissotilaita, eli otsikon teksti piti taas paikkaansa.

Otsikko on muuten 1800-luvulla eläneen saksalaisen juutalaisen (joka aikuisiällään kääntyi kristityksi) lehtimiehen ja runoilijan Heinrich Heinen käsialaa.

Mutta palatakseni takaisin keskusteluun, olen smo:n kanssa samaa mieltä lehdistönvapaudesta. On hyvä asia, että Suomessa saa ilmaista oman mielipiteensä ja lehdistöä ei sensuroida kuten vaikka naapurimaassamme Venäjällä.
Toisena hyvänä sensuuriesimerkkinä voidaan mainita vaikkapa Israel. Siellä valtamedia on pysytellyt melko tavalla vaiti amerikkalaisen palestiinalaisaktivistin murhasta vuonna 2003. Nyt tiistaina muuten israelilainen tuomioistuin julisti Israelin ja armeijan syyttömäksi siihen, että armeijan puskutraktori ajoi kahdesti 23-vuotiaan aktivistin ylitse. Valitettava vahinko, kuulemma.

Mutta meidän jokaisen varmasti pitää myös ajatella aina välillä, missä kulkee hyvän maun ja sananvapauden raja. Pitääkö meidän aina aukoa suutamme ja päästää sormemme vuodattamaan blogiimme asioita, joita voimme sanoa ja kirjoittaa - vain sananvapauteen vedoten? FB:ssä taannoin näin aivan mainion kuvan tähän aiheeseen liittyen.
Kaikki varmasti muistavat taannoisen YLEn rahoittaman ja synkässä Afrikassa ja sen aurinkoisilla savanneilla kuvatun Mannerheim-ohjelman? Tämähän aiheutti Suomessa suunnattoman vastarintamyrskyn - mutta kun jokunen vuosi sitten poika Tanskanmaalta päätti piirtää erittäin loukkaavan pilakuvan profeetta Muhammadista (s.a.w.) ja siitä kun islamilainen väestö kimmastui, niin kiireesti vedottiin sananvapauteen. Tulos muuten molemmissa asioissa oli sama - tekijää/-jöitä uhattiin ihan murhamielessä.

Aiheeseen liitämäni kuva muuten tulee Syyriasta, missä taisteluita käydään kiivaasti valtion hallinnasta - ja tokihan asiasta eniten kärsivät ne tavalliset ihmiset, jotka koettavat valtion armeijan (ja luultavasti myös kapinallisten) salamurhaajien luoteja ja elää tilanteeseen nähden normaalia elämää.
Se mikä suomalaisessa lehdistössä on hyvää, on se neutraalius, jolla asiat oikeissa sanomalehdissä ja YLEn uutispalvelussa esitetään. Iltapäivälehdet ovatkin asia erikseen ja siihen en nyt lähde sotkeutumaan. Mielestäni se neutraalius on jotain, mihin pitää pyrkiä ja mitä pitää ylläpitää. Ei ole mielestäni sanomalehden velvollisuus kertoa meille, mitä mieltä meidän pitää asioista olla.
Toisella tavalla asiat olivat Britanniassa, missä The Guardian -lehden sai (hetken aikaa) jatkaa toimessaan, huolimatta islamofobisista kommenteistaan. Joshua Trevinohan tviittasi 2.6.2010: "There are some Americans we're better off without. Furkan Dogan is one of them: http://bit.ly/abfbLl #flotilla". Kuten tuon sisältämästä linkistäkin selviää, Mr. Dogan oli jenkki, joka ammuttiin Mavi Marmaralla.
Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta Suomessa tällainen henkilö taitaisi nopeasti joutua pois sanomalehtien palstoilta? Tosin, eikös joku vihapuhehenkilö istu eduskunnassa kuitenkin?

Mutta tiivistettynä kaikki tuo vuodatus. Muistetaanko käyttää niitä omia aivojamme kriittisesti, ei seurata vaan kaikkea uutisointia emotionaalisesti, ja ennen kaikkea muuta, käytetään sitä tarkasti vaalimaamme länsimaista sananvapautta tarkasti ja harkiten.

P.S. "Where they burn books, at the end they also burn people."

Kommentit (2)

Maaseutua
Kirjoitettu: 03.08.2012, 12:48:34
Täällä meilläpäin on tullut toistamiseen aika levitellä kakkaa pelloille. Ja kun ne pellot sijaitsevat noin 50 metrin päässä, niin voinette kuvitella sen hajun...
Ne, jotka ovat asuneet maaseudulla, peltojen vieressä, tai vastaavasti sikalan vieressä voivat varmasti antaa tähän suuntaan hieman sympatiaa - varsinkin kun ei oikein huvita avata ikkunoita juuri nyt. :D

Juuri eilen kehuskelin muistavani tämän hajun lapsuudestani, kun asuimme suhteellisen lähellä peltoja ja hevostalleja - mutta se ei ollut näin voimakasta!

Tosin, kun nuo mylläävät samalla pellot ympäriämpäri, niin onpa siellä komeita haikaroitakin! Tänään kuusi kappaletta. :)
Kommentit (0)

9th Ramadan 1433
Kirjoitettu: 28.07.2012, 11:32:41 (Muokattu: 28.07.2012, 11:34:47)
Ennen Ramadan-kuun alkua olin kieltämättä aika kauhistunut ajatuksesta paastota auringonnoususta auringonlaskuun. Oikeasti se on kyllä siitä hetkestä kun aurinko alkaa valaista taivasta siihen, kun se painuu horisontin taakse. Ensimmäisen päivän ajat olivat 2:34 - 22:23, joten kukin voi tehdä tuosta omat laskelmansa, kuinka kauan sitä joutuu olemaan ilman ruokaa, juomaa, savukkeita, tv:n katsomista, seksiä, jne. Eli kaikki "kiva" oli yht'äkkiä haram (kiellettyä).

Kahvinjuojana ensimmäiset päivät olivatkin aika kummallisia - ei saanut juoda aamukahvia ja iltapäiväkahvia, keskipäiväkahvia ja iltakahvia. Sitten seurasi se kofeiininpuutospäänsärky - jokainen ylenpalttisesti kahvia juova varmaan tietää mistä puhun.
Nyt kun on aloitettu 9. päivä (minun kohdallani 7., koska töiden takia jouduin kahtena päivänä juomaan kesken päivän) en edes kaipaa kahvia. Eilen illalla iftarin (paaston lopetus) jälkeen nautiskelin kupillisen hedelmäteetä ja se maistui järkyyävän hyvälle. :-)

Se, minkä olen huomannut joka ilta on minusta jotain hyvin jännittävää. Ensimmäiset taatelit maistuvat erittäin makeille, niitä oikein maistelee. Samalla tavalla lasillinen maitoa tai vettä oikein *tuntuu*, kun se valuu ruokatorvea pitkin mahalaukkuun ja sekin maistuu jollekin. Ei ole vain "lasillista vettä", joka on niin arkipäiväinen asia, kuin olla ja saattaa!

Uskonnollisuus sikseen, mutta pelkästään jo tuon ruoan arvostuksen takia kehoitan kaikkia kokeilemaan paastoa, vaikka vain yhden päivän ajan! Se tunne, mikä siitä tulee, kun illalla saa syödä ja juoda, on aivan järisyttävä! :) Vaikeinta tosin on muistaa, että sitä vesilasillista ei saa ottaa, tai ne keksit pitää jättää nyt siihen pakettiin.

Tarkoitukseni olisikin lopettaa kahvinjuonti hyvin epäsuomalaiseen tapaan lähestulkoon kokonaan - jos siitä onnistuisi saamaan sellaisen "sunnuntaiaamun rituaalin", niin siihen olisin hyvä. Tee on aivan yhtä hyvä juoma ja jos teestäkin valitsisi sen vihreän vaihtoehdon, niin saisi oksidanttejakin. :D

Iloista ja aurinkoista lauantaipäivää kaikille! <3 Nautitaan nyt tästä kesästä, kun se vielä jatkuu ennen syksyn sateita. :)

P.S. Tänään Helsingissä ajat ovat 2:54 - 22:05. Ja huomenna, jos jotakuta kiinnostaa: 2:57 - 22:03.
Kommentit (4)

Blogi hyvin nukutun yön jälkeen
Kirjoitettu: 20.07.2012, 08:57:54
Eräs tuttunu antoi minulle kauan sitten neuvon: "Jos sinulla ei ole mitään rakentavaa sanottavaa - älä viitsi avata suutasi."

Mielestäni se on hyvin sanottu. Rakentava kommentointi ja kritiikki ovat aina hyviä asioita. Kautta aikain täälläkin, olen mielenkiinnolla lukenut blogitekstejä ja niistä kiinnostavimpien kommentit ja mahdollisesti jopa kommentoinut asioita. Ja olen ilolla odottanut kommentteja myös omiin teksteihini.

Koska olen ollut pitkään poissa kuvioista ja jättänyt bloggauksen todella vähemmälle muun elämän viedessä mukanaan, en tiedä onko kommentoinnin tyyli muuttunut. Voihan se olla.

Joka tapauksessa, kommentaattori jolla ei ole julkista profiilia ja joka välttämättä halusi eilistä "Ramadan" bloggaustani kommentoida - kommenttisi, tai lähinnä youtube-linkkisi, on poistettu.
Tulen jatkossakin poistamaan blogeistani turhanpäiväiset, ketään palvelemattomat linkit ja kommentit.

Vaikkakaan minun ei tarvitsisi tätä perustella tuon kummemmin, perustelen silti:
rakentava kommentointi.
Kunnioittakaa sitä.
Kommentit (2)

Ramadan
Kirjoitettu: 19.07.2012, 10:22:30 (Muokattu: 19.07.2012, 23:49:06)
Huomenna se alkaa. Paastokuukausi, Ramadan, Islamilaisen kalenterin 9. kuukausi.

Silloin kun minä olin koulussa (kuuletteko äänensävyn, sen saman, jota Vanhat Ihmiset käyttävät kertoakseen nuoremmille elämänviisauksia), jostain opin - tokko peruskoulusta kuitenkaan - että Ramadanin aikaan ei syödä päivällä, koska Allah näkee, mutta yöllä saa syödä, kun Allah ei näe. Opetus oli, että se on tekopyhää toimintaa.
Näin myöhemmällä iällä olen tullut siihen tulokseen, että se on kukkua.

Ramadania vietetään sen takia, että osaisimme oivaltaa kaiken sen arvon, jota meillä on ja jota kaikilla ei ole. Se, että kieltäytyy aurinkoisen ajan kaikesta ruoasta ja juomasta auttaa meitä arvostamaan niiden olemassaoloa ja samalla myös kasvattaa luonnetta. Toisin sanoen, se auttaa meitä auttamaan muita, vähäosaisia (ainakin teoriassa) ja samalla vastustamaan shaitanin kammottavia juonia.

Minua tosin hieman jännittää - kyseessähän on ensimmäinen kerta, kun muslimina osallistun Ramadanin viettoon. Jos edes ensimmäinen päivä olisikin ollut vapaapäivä, niin aloittaminen olisi voinut olla helpompaa, mutta kun ei - työhön pitää ryhtyä ja kotiinkin pääsee vasta muutaman päivän kuluttua, inshaAllah.
Mutta jostainhan se on aloitettava ja oikeasti aika mielenkiinnolla odotan omia kokemuksiani (ja säälin työkavereitani, koska en saa pakollista aamukahviani).

Ja voisiko joku kertoa työnantajallenikin, että näin Ramadanin aikaan olisi kiva tehdä töitä vain aamupäivisin?

Kommentit (0)

Nurmikollisuudesta
Kirjoitettu: 19.07.2012, 09:36:41
Meidän vuokraemäntä on sitä mieltä, että niitty muuttuu nurmikoksi pelkästään kun sitä ajelee tarpeeksi usein ruohonleikkuukoneella. (Meidän pihan niitty kaikkine metrin korkuisine pujoineen ja takiaispensaineen, joiden taakse voi mennä piiloon voisi tosin vaatia viikatteen aivan ensimmäisenä - olisikohan naapurilla lainata...)

Minä olen tuosta nurmen ajamisesta hieman eri linjoilla. Edellisessa asuinpaikassa takapihan *nurmikon* kuntoonsaamiseksi riitti tosiaan pelkkä leikkuupuimurin käyttö, koska se oli jo valmista nurmikkoa. Täällä taas pihassa ei tunnu olevan yhtään ainoaa ruohonkortta.

Minun mielestäni tähän tarvitaan ensin niittämistä (ja sadon myymistä läheiseen maataloon lehmille), pintamaan myllerrystä, uusien (hyvien) ruohonsiementen levitystä, lintujen pelottelua koiran avulla, paljon vettä ja aikaa. Sitten saadaan ehkä kasvatettua niityn sijasta nurmikko.

Me nimittäin maksettiin pihan kuntoonlaittamisesta suolainen 100 euron summa ja mitään ei oikeastaan tapahtunut kuin ruohonleikkuu.
Kommentit (0)

Shahada.
Kirjoitettu: 18.02.2012, 17:07:52
Viikko sitten perjantaina, 10.2.2012, lausuin ääneen sanat:

la ilaha illa-llah wa-muhammadun rasulu-llah.

"Ei ole muuta jumalaa kuin Jumala ja Muhammad on Hänen lähettiläänsä."
Kommentit (2)

Jännittävyyttä
Kirjoitettu: 09.02.2012, 22:48:58
Viimeinen bloggaukseni oli aikamerkinnältään viime toukokuulta. Sitä edellistä en edes tullut katsoneeksi ja silti olen edelleen 20 aktiivisimman bloggaajan listalla! Tosin viimeisellä sijalla, mutta näkyvissä silti! \o/

En edelleenkään tiedä, jatkanko bloggaamista muodossa tai toisessa, täällä tai jossain muualla, mutta onhan se kiva aina silloin tällöin rustata ajatus tai kaksi "paperille" ja jakaa se kaiken kansan nähtäväksi.
Syy siihen, miksi tänä iltana istun koneella ja kirjoittelen tätä on vain se, että etsin netistä kuvaa käyttööni ja löysinkin yhden! Oikein otollisen kuvan, jonka laitan tämän postin yhteyteen. Se on kuva hihasta, jossa on kolme raitaa. Ja kuinka ollakaan, se löytyi Googlen kuvahaun kautta ranneliike.netin blogeista ja omastani kaiken lisäksi! :D Mystistä johdatusta? Inshallah! ;)

Joka tapauksessa, kuva sai minut ajattelemaan ja lukemaan vanhoja postauksiani ja miettimään elämää ja sen kulkua. Tässä on nyt reilun kahden vuoden aikana muututtu sinkusta (= "mä en siis ikinä enää ala suhteeseen") aviomieheksi, joten perhe-elämä miehen ja koiran kanssa kukoistaa. Ajattelin myös palata sairaanhoidolliselle veli-hento-valkoinen -uralle, mutta se nyt kaatui omaan mahdottomuuteensa. Lentotyö pitää edelleen minua otteessaan ja ilmeisesti myös työkaverini arvostavat minua ihan kiitettävästi. Jos näin on, niin pysytään sitten ammatissa, missä olen hyvä. Tulevaisuudesta sen verran, että jonain kauniina päivänä minut tulee tapaamaan A380 matkustamossa hymyilemässä matkustajille. :) enempää en kerro ja enemmästä en vielä tiedä!

Eli hei kaikille vanhoille tutuille ja uusille tuttavuuksille! :)

Kommentit (0)

MMS Bloggaus
Kirjoitettu: 09.05.2011, 11:01:42
On tärkeä muistaa syödä hyvin ja ravitsevaa ruokaa!
Jos ammattisi kuitenkin on esim. lentoemäntä, niin siitä voidaan hieman tinkiä :D

Kommentit (0)

Ajatuksia herättävää?
Kirjoitettu: 19.05.2009, 09:40:27 (Muokattu: 19.05.2009, 09:41:25)
This makes you think real hard about how you treat others. Others deserved to be loved no matter what their preference is. We need to learn to respect each other.I am the girl kicked out of her home because I confided in my mother that I am a lesbian.

I am the prostitute working the streets because nobody will hire a transsexual woman.

I am the sister who holds her gay brother tight through the painful, tear-filled nights.

We are the parents who buried our daughter long before her time.

I am the man who died alone in the hospital because they would not let my partner of twenty-seven years into the room.

I am the foster child who wakes up with nightmares of being taken away from the two fathers who are the only loving family I have ever had. I wish they could adopt me.

I am the girl whose friends no longer let me hug them when I told them I was bisexual.

I am one of the lucky ones, I guess. I survived the attack that left me in a coma for three weeks, and in another year I will probably be able to walk again.

I am not one of the lucky ones. I killed myself just weeks before graduating high school. It was simply too much to bear.

We are the couple who had the realtor hang up on us when she found out we wanted to rent a one-bedroom for two men.

I am the person who never knows which bathroom I should use if I want to avoid getting the management called on me.

I am the mother who is not allowed to even visit the children I bore, nursed, and raised. The court says I am an unfit mother because I now live with another woman.

I am the domestic-violence survivor who found the support system grow suddenly cold and distant when they found out my abusive partner is also a woman.

I am the domestic-violence survivor who has no support system to turn to because I am male.

I am the father who has never hugged his son because I grew up afraid to show affection to other men.

I am the home-economics teacher who always wanted to teach gym until someone told me that only lesbians do that.

I am the man who died when the paramedics stopped treating me as soon as they realized I was transsexual.

I am the person who feels guilty because I think I could be a much better person if I did not have to always deal with society hating me.

I am the man who stopped attending church, not because I don't believe, but because they closed their doors to my kind.

I am the person who has to hide what this world needs most, love.

I am the person who is afraid of telling his loving Christian parents he loves another male.


----

Aiheeseen liittyvä video YouTubessa:

Kommentit (1)

Homoystävällisyys vs. Homovastaisuus
Kirjoitettu: 27.03.2009, 22:40:44
Kuten kirjoitin tänään uutisten puolelle, 16 helsinkiläistä yritystä on jo liittynyt listalle, jossa on Hesan homoystävälliset toimitsijat.
Laitoin asiasta linkin myös Naamakirjaprofiiliini ja eräs heterotuttuni kommentoikin sitä omalta osaltaan osuvasti:
"Eikö se ole ihan itsestäänselvyys, että kaikkia kohdellaan samalla tavalla...? Vai onko muut firmat sitten homovihamielisiä, ei kai?"

Aluksi mietin, mitä tuohon voisi vastata. Eihän se niinkään ole? Vai onko?
Olen sitä mieltä, että tuossa kommentissa on vinha perä; yrityksetkään, jotka eivät ole tuolla listalla, eivät ole homovihamielisiä, per se. Se on ennemminkin ajattelemattomuutta, mitä sieltä suunnalta saattaa tulla.
"Ai, olette varanneet huoneen, missä on yksi, leveä sänky", sanoi hotellin vastaanottovirkailija toissakesänä Irlannissa minulle ja silloiselle (jota luulin elämäni rakkaudeksi, olinpa väärässä) poikaystävälleni, "Voidaan kyllä vaihtaa se kahdeksi erilliseksi sängyksi, kun niitä huoneita on nyt vapaana."

Tällä Helsingin kaupungin juttusella pyritään välttämään näitä tilanteita.
Toisaalta, meilläkin saattaa olla pitkä matka Roomaan - Ikuiseen kaupunkiin.
"Tervetuloa meille. Teille onkin varattu huone, missä on yhteinen sänky. Oikein mukavaa oleskelua täällä. Toivottavasti viihdytte."

Minusta on ihana nähdä, että Suomessakin aletaan kiinnittää huomiota tällaiseen, muissa Pohjoismaissa se on kai vähäisempää (nyt on tunnustettava, etten tiedä ja olen aivan pimennossa asian suhteen - asiasta enemmän tietävät varmasti osaavat ja voivat valaista minua tästä). Miksi ihmeessä joku booking.com laittaa sivuilleen "homoystävällinen" lätkän, minkä takaa löytyy kuitenkin ne kaikki samat hotellit, kuin ilman sitäkin? Ei ole homoystävällisyyttä ehdottaa ensimmäisenä vaihtoehtona kahdelle miehelle erillisiä sänkyjä sillä tavalla, että asiakas joutuu itse sanomaan, että "tässä ei kuulkaas ole oikeasti mitään virhettä, tiedän mitä varaan".

'nuff said.
Kommentit (0)

Sickness of today's world
Kirjoitettu: 26.01.2009, 14:46:46
"The biggest disease today is not leprosy, or tuberculosis, but rather the feeling of being unwanted, uncared for, and deserted by everybody. Every time you smile at someone, it is an action of love, a gift to that person, a beautiful thing."
-Mother Teresa

---

'nuff said?
Kommentit (0)

Loppu. Loppu?
Kirjoitettu: 08.12.2008, 05:38:07
Varmasti (vai toivottavasti?) moni on huomannut, etten ole bloggaillut aikoihin täällä. Well, minulle iski blogi-väsymys omani suhteen ja sen seurauksena tarvitsin aikaa etsiä jotain uutta ja ihmeellistä.

http://druusi-druusi.blogspot.com/

Lisäksi tänään alkaa ensimmäinen viikkoni sinkkuna sitten.. hyvin monen vuoden.
Karma.

Anteeksi.
Kommentit (4)

Iltamietteitä
Kirjoitettu: 06.11.2008, 10:42:55
Kello on puoli yksitoista illalla ja metroaseman laituri on täynnä ihmisiä eräällä keskusta-alueen metroasemalla. Mihin he kaikki ovat menossa - mistä he ovat tulossa.

Minä olen tulossa teatterista, vasemmalla puolellani kuuluu ruotsia ja englantia. Oikealla puolellani oleva nainen puhuu englantia selkeästi amerikkalaiseen tapaan. Suljen hetkeksi silmäni ja annan itseni vaipua kielten sekamelskaan. Oikealla puolellani oleva nainen kehuu illan näytöstä ja musiikkia, samalla mainiten Broadwayn olevan niin paljon tätä tasoa alapuolella. Amerikkalaiselta se on varmasti kohteliaisuus.

Hetken kuluttua tuulenpuuska liikuttaa aseman muuten liikkumatonta ilmaa - metro on saapumassa. Sitten seuraa ilmiselvä otsonin tuoksu ja kolina. Avaan silmäni ja katselen metroa. Ensimmäinen vaunuosasto näyttää tyhjältä. Olisinpa tajunnut jäädä junan etuosaan - olisin saanut istumapaikan. Tiedän kokemuksesta, ettei niin käy, kun odottaa junan keskivaiheilla. Kaikki haluavat junan keskivaiheille.

Metrossa katselen ihmisiä ympärilläni. Jokainen istumapaikka on täynnä, ihmiset puhuvat iloisesti keskenään, seuraavassa "aulassa" nuori pariskunta nojailee toisiinsa ja katselee toisiaan silmiin ilmiselvästi rakastuneina. Minä? Minä seison ja nojailen oveen ja takanani olevaan ikkunaan, katselen muita, saamatta istumapaikkaa (kuten arvelinkin). Joku nuori mies vastaa katseeseeni ja hymyilen hänelle. Hän hymyilee takaisin ennen kuin kääntää katseensa takaisin ilmaislehden iltapainokseen, jonka kannessa lukee kissankokoisin kirjaimin "Change has come..."
Hetkessä mieleeni nousee kuva Helsingin metrosta. Ihmiset istuvat ainoan metrolinjan oransseilla muovipenkeillä, tuijottaen kulmiensa alta joko ikkunasta ulos tai tuijottaen avautuville oville toivoen, ettei sieltä ilmesty joku känniläinen istumaan viereen haisemaan ja puhumaan heille. Kukaan ei varmasti uskalla puhua kenellekään ja varmasti kukaan ei katsele toisten puuhia.

Olen omalla tavallani tyytyväinen, ettei minun tarvitse matkustaa Helsingissä metrossa - Lontoossa se on ihan ok matkustusmuoto, jopa myöhään illalla.
Kommentit (0)

5 viisua
Kirjoitettu: 27.10.2008, 23:23:02
Aamusta pitäisi herätä noin... hmm... 5h päästä ja minun sitä ennen pitäisi keksiä viisi viisua, kun Scherzo minut siihen haastoi mukaan (kuin levyraadissa ikään).

1.) Belinda Carlisle - La Luna
En tiedä miksi tämä on soinut varmaan kuukauden enemmän ja vähemmän päässäni. Ja se vain saa mut tietynlaiseen mielentilaan.

2.) Glukoza - Schweine

Need I say more? GTA IV:n soundtrackilta, jokseenkin vetävä viisu.

3.) Rajaton - Ikävöi, ihminen
Kotimaista musiikkia, joka kolahtaa. Syksyistä ja erään suomalaisen runoilijan sanoihin liittyy jotain taikaa.

4.) Loreena McKennitt - The Mystic's Dream
Loreenan konsertti oli ja meni ja minä en päässyt paikalle. Sydämeni itkee verta vieläkin tästä asiasta.

Ehkä jonain päivänä löydän tien Avaloniin. ;)

5.) Taru sormusten herrasta - Oi Lorien
Kauan, kauan sitten, maailman toisena aikana, Ryhmäteatteri esitti Suomenlinnassa eeppisen näytelmän Taru sormusten herrasta. Miitta Sorvali oli Galadriel ja lauloi tämän laulun, jonka sanat olivat alun perin J.R.R. Tolkienin käsialaa, mutta mestarillisesti suomeksi käännetyt. Musiikin takana oli Toni Edelmann.

Tuossa minun viisi viisuani. Haastan mukaan viisi ensimmäistä, jotka lukevat tämän ja eivät ole vielä tähän vastanneet. ;D
Kommentit (1)

Pienet asiat - suuret tunteet
Kirjoitettu: 26.10.2008, 11:59:02
Muutama päivä takaperin olin Kaivopihalla menossa Suomalaiseen kirjakauppaan. No, tämä kyseinen sisään-/uloskäynti on jonkinlaisen ihme rakennustyön alla ja tuttujen kahden oven sijaan käytössä on vain yksi ovi.

Sisältä oli samaan aikaan tulossa ulospäin vanhempi rouvashenkilö, sen verran pitkan "matkan" päässä, että olisin vallan hyvin ehtinyt ennen häntä sisälle ja tämän lisäksi rouvalla ei ollut kuin käsilaukkunsa matkassa, eli senkään takia en olisi tuntenut huonoa omaatuntoa mennessäni ensin sisälle.
Joka tapauksessa vaarini minuun iskostamat tavat istuvat lujassa; rouvan lähestyessä ovea avasin sen ja päästin hänet kulkemaan siitä ensin. Rouva siitä ilmiselvästi ilahtui, koska hän kiitteli minua vuolaasti varmasti 10 sekunnin ajan!
Uskoisin, että tällaiset pikkuasiat piristävät muiden ja minun päivääni. :) Tosin yleensä, kun availee ovia muille saa vastaukseksi korkeintaan murahduksen. Se ja sama.

Ja eilen lähtiessäni kohti Ruoholahtea vastaani ajoi pyöräilijätär. Hän oli somasti koristanut etukorinsa reunuksen tekokukkasilla. Jostain syystä tämä piristi minun päivääni. :)

Hauskaa sunnuntaita kaikille ja muistakaa äänestää! Se on kansalaisoikeus, ei velvollisuus. :)
Kommentit (0)

Testaa pärjäätkö blondille tietokisassa?
Kirjoitettu: 07.10.2008, 17:40:04
Blondi osallistuu tietokilpailuun. Juontaja esittää seuraavat
kysymykset:

1. Kuinka pitkään kesti 100 vuoden sota?

- 116 vuotta
- 99 vuotta
- 100 vuotta
- 150 vuotta

Blondi käyttää hyväkseen mahdollisuuden ohittaa kysymys.

2. Missä maassa Panama-hattu keksittiin?

- Brasiliassa
- Chilessä
- Panamassa
- Equadorissa

Blondi pyytää apua yleisöltä.

3. Missä kuussa venäläiset juhlivat lokakuun vallankumousta?

- Tammikuussa
- Syyskuussa
- Lokakuussa
- Marraskuussa

Blondi kilauttaa kaverille, toiselle blondille.

4. Mikä oli kuningas George IV:nnen nimi?

- Albert
- George
- Manuell
- Jonas

Blondi etsii vastausta tietokoneelta.

5. Mistä eläimestä saivat Kanariansaaret nimensä?

- Kanarialinnusta
- Kengurusta
- Rotasta
- Hylkeestä

Blondi putoaa kilpailusta.

PS. Jos kysymyksiä lukiessasi olet naureskellut,
niin katsopas oikeat vastaukset:1. 100 vuoden sota kesti 116 vuotta (1337-1453)
2. Panama-hattu keksittiin Equadorissa
3. Lokakuun vallankumousta juhlitaan marraskuussa
4. Kuningas George IV:nnen oikea nimi oli Albert
5. Kanariansaaret sai nimensä hylkeistä. Canaria latinaksi
tarkoittaa 'hylkeiden (=merikoirat) saari'


Siis... kuinka monta oikeaa vastausta sinä sait?

:-O
Kommentit (2)

Ajatusten kääntöä nurin päin
Kirjoitettu: 21.09.2008, 03:24:24
Unohdetaan hetkeksi kaikki arvotukset seuraavasta jutusta.

Tiedämme, että tietyt globaalit suuret brändit (nimiltämainitsemattomat tietenkin!) käyttävät ehkämahdollisesti lapsityövoimaa tietyissä tilanteissa.

No, viime aikoina olemme saaneet seurata läntisen maailman suurta ja kamalaa pankki- ja rahoituskriisiä, joka on pakottanut Ameriikan ulkopuolellakin ihmisiä pois töistä yhtiön mennessä konkurssiin.

Yhdistäkäämme nämä kaksi asiaa ja saamme melko makaaberin totuuden:
"Olisitte kiitollisia, lapset hyvät, että olette jo tässä vaiheessa päässeet kiinni uraputkeen - tiedättehän, että on paljon ihmisiä Amerikassa ja nyt myös Euroopassa, jotka olisivat tyytyväisiä päästessään tällä tavalla tekemään työtä!"

Eikö olekin makaaberi ajatusleikki?
Kommentit (1)

<< Tuoreemmat Vanhemmat >>

[ Blogien etusivulle | Uusimmat bloggaukset | Blogipalvelun ohjeet | Blogilista ]

Blogit

   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy