Partiopoika USA:ssa erosi järjestöstä sen homofobian takia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Yhdeksänvuotias partiopoika Christopher Tiner (Minot, Mainen osavaltio Yhdysvalloissa) erosi Amerikan partiopoikajärjestöstä hänen nähtyään uutisissa monen Eagle Scout-arvonimen saavuttaneen partiopojan palauttaneen arvomerkkinsä järjestölle vastalauseena homojäsenten erottamiselle. Christopherin isä Scott Tiner kertoi pojan tehneen päätöksen täysin itsenäisesti.

Christopher on ensimmäinen partiolainen Mainessa, joka on päättänyt erota kiistan takia. Hän kertoi päätöksen olleen helppo sen tultua hänen mieleensä.

Amerikan partiopojat kertoi heinäkuussa pitävänsä voimassa homojen vastaisen toimintamallinsa. Järjestö on vuodesta 1991 lähtien katsonut, että homoseksuaalisuus ”ei ole sopusoinnussa partiovalan kanssa, jossa luvataan partiolaisen olevan moraalisesti suoraselkäinen eikä partiolain kanssa, jossa partiolaisen odotetaan olevan puhdas puheissa ja teoissa”.

Monet Yhdysvaltojen Eagle Scout-arvonimen saaneet jäsenet ovat palauttaneet mitalinsa Amerikan partiopojille vastalauseena järjestön homojen vastaiselle toimintamallille.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Myös kymmenen partiovirkailijaa Pohjois-Carolinassa palauttivat mitalinsa järjestölle vastalauseena 22-vuotiaan avoimesti homoseksuaalisen Eagle Scout-partiolaisen erottamiselle.

Pink news (Englanti)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!