Human Rights Watch vaatii Jamaikaa kunnioittamaan homojen oikeuksia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt ovat jälleen vaatineet Jamaika viranomaisia kumoamaan viipymättä homoseksuaalisuuden kriminalisoivat lait. Human Rights Watch-järjestön aktivistit ovat vaatineet Jamaikan pääministeriä Portia Simpson-Milleriä heti kumoamaan lait, jotka määräävät vankeusrangaistuksia ”sodomiasta”. Homoseksuaalisista suhteista voi nykyään saada 10 vuoden vankeusrangaistuksen, mikä lisää syrjintää ja vihaa seksuaalivähemmistöjä tällä Karibian saarella.

Human Rights Watch on muistuttanut Jamaikan pääministeriä siitä, että maa on allekirjoittanut useita ihmisoikeuksia koskevia kansainvälisiä sopimuksia, jotka myös kattavat seksuaalivähemmistöjen oikeudet. Vainotessaan homosuhteita Jamaika rikkoo solmimiaan kansainvälisiä sopimuksia.

Human Rights Watch-järjestön sateenkaariväestön oikeuksia koskevan ohjelman johtaja Boris Dittrich muistuttaa: ”Homofobia on niin hälyttävää alueella, etteivät edes sateenkaariväestön oikeuksien puolesta työskentelevät ihmisoikeuksien puolustajat ole turvassa Jamaikalla.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ihmisoikeusjärjestö vaatii: ”Jamaikan on toimittava nyt täyttääkseen kansainväliset velvoitteensa ja vältettävä seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteettiin perustuva syrjintä.”

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!