Ugandan parlamentti on julkaissut ihmisoikeuskäsikirjan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Ugandan parlamentti on yhdessä kansalaisjärjestöjen kanssa valmistellut käsikirjan, jonka turvin kansanedustajat tulevat tietoisiksi äänestyskäyttäytymisensä seurauksista ja kunnioittavat kansalaisten perusoikeuksia.

Ihmisoikeuksia puolustavien asianajajien kansainvälisen yhdistyksen opisto ja Englannin parlamentin alahuone ja muut järjestöt vastaavat yhdessä Ugandan johtajien kanssa käsikirjan sisällöstä.

Ugandan parlamentin puhenainen Rebecca Kadaga on tukenut aloitetta ja on muistuttanut, että käsikirja tekee kansanedustajat tietoisiksi siitä roolista, joka parlamentilla on valtiossa ja tehtävästä, joka sillä on suojella kansalaisten ihmisoikeuksia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

”Kaikkien kansanedustajien tehtävänä on edistää hyvinvointia, torjua syrjintä ja edistää kehitystä, tasa-arvoa ja oikeutta, sekä voimistaa kansalaisten osallistumista yhteisten asioiden hoitoon”, puhenainen julisti ilmoittaen, että käsikirjassa kansanedustajia kehotetaan luopumaan heidän aikaisemmin esittämistään syrjivistä lakiehdotuksista.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!