Kaksi naista voinee solmia avioliiton keskenään Oaxacassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Meksikolaisen Oaxacan osavaltion tomari Gustavo Roque Leyva on antanut eräälle osavaltion lesboparille oikeuden solmia avioliitto. Lizeth ja Monserrat, jotka olivat päättäneet kääntyä oikeusistuimen puoleen sen jälkeen kun samaa sukupuolta olevien henkilöiden väliset avioliitot oli torjuttu, voinevat solmia avioliiton keskenään tuomarin päätöksen jälkeen.

Tuomari antoi päätöksensä kahdeksan kuukautta sen jälkeen, kun Oaxacan osavaltion maistraatin vastuulliset olivat torjuneet naisten avioliittohakemuksen. Maistraatti puolusteli päätöstään viittaamalla osavaltion siviililain 143 pykälään, jonka mukaan avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto.

Osavaltion sateenkaarijärjestön ”Frente por el Respeto y Reconocimiento de la Diversidad Sexual” edustaja, asianajaja Alex Alí Méndez Díaz muistutti, ettei tuomarin antaman päätöksen jälkeen ole olemassa mitään laillista estettä sille, että naisista tulee ensimmäinen homopari, joka solmii avioliiton Oaxacassa. Asianajajan mukaan päätös on pitkä askel ihmisoikeuksien puolesta. Hän korosti, että jos maistraatti jatkaa parin avioliittohakemuksen torjumista, naiset voivat viedä asian tuomarin ratkaistavaksi. Tämä voi erottaa virkailijan, joka kieltäytyy toteuttamasta avioliittoa.

Universo Gay (Epanja)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!