Anni Sinnemäki avioon - naimalakko katkesi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 11

Vihreiden entinen puheenjohtaja Anni Sinnemäki allekirjoitti ensimmäisenä eduskuntavaalien alla Vihreiden vaalikampanjaan liittyvän julistuksen, jonka allekirjoittajat lupasivat olla menemättä naimisiin tai rekisteröimättä parisuhdettaan ennen kuin Suomessa on tasa-arvoinen avioliittolaki. Nyt Sinnemäki on kuitenkin avioitunut poikaystävänsä Anton Montin kanssa. Naimisiinmenosta kertoi Me Naiset -lehti.

- Me allekirjoittaneet lupaamme, ettemme mene naimisiin tai rekisteröi parisuhdettamme ennen kuin Suomeen on säädetty tasa-arvoinen avioliittolaki. Me haluamme elää Suomessa, jossa jokaisella ihmisellä on samat oikeudet riippumatta siitä, onko hän hetero vai homo, kuului julistuksen teksti.

Julistuksen saattoivat allekirjoittaa myös jo aiemmin naimisiin menneet. He ryhtyivät "tukilakkoon".

- Siltä osin naimalakko katkeksi mun osalta, kommentoi Sinnemäki vaalihuumassa luvatun naimalakkonsa päättymistä Iltalehdelle. Sinnemäki toivoo kuitenkin tasa-arvoisen avioliittolain toteutumista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sinnemäki on ollut aiemmin naimisissa. Hänellä on myös ennestään yksi jo täysi-ikäinen lapsi.

naimalakko.fi
Suomen Kuvalehti: Viikon Valopää: ex-naimalakkokenraali Anni Sinnemäki
Iltalehti: Anni Sinnemäki naimisiin: ´Naimalakko katkesi mun osalta!´

11 kommenttia

Nyt on kyllä jotenkin pettynyt olo. Helppo luvata mutta kun alkaa tehdä mieli, niin unohdetaan asiat. Eihän tämä mikään iso asia yksistään ole mutta periaate tasolla vähän kyllä nyt tuli petyttyä. Ehkä seuraavissa vaaleissa voi taas jotain muita kuin vihreitä äänestää sitten.
Ei mitään uutta sateenkaaritaivaan alla, että avioliittolupaukset eivät aina ole niin vedenpitäviä. Toki ehkä tuo Sinnemäen naimalakosta luopuminen parempi vaihtoehto avioparille, kuin naimalakon jatkaminen aviossa ja avioparin eläminen selibaatissa. Järki aina voittaa näissä naima-asioissakin - toivottavasti terve järki voittaa myös avioliittolaissamme piakkoin ja kaikki aviorakkaat voivat virallistaa naimahalunsa.

Tällä italialaisella Anton Montillahan on mainetta toiminnasta neo-kommunistisissa liikkeissä, erityisesti No Borders -aate eli ajatus vapaasta liikkuvuudesta yli rajojen (siis esim. Suomenkin itäraja).

Anton Montin kirjoitus "Valkoinen on taistelun väri, hyvästi punainen ja vihreä" Voima-lehdessä 2000/08 herätti keskustelua. Siinähän julistettiin ns. valkohaalari-protestiliikkeen osin väkivaltaakaan kaihtamatonta ideologiaa.

Monti on asunut Suomessa jo pitkään ja tuli 2003 esille tälläisessä tapauksessa, sekä on ollut esillä mielipidekirjoituksillaan

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/terroristipari-piilotteli-pitkaan-suomessa/art-1288335755448.html

Toki monen muun lisäksi Kimi Räikkösellä ja Anni Sinnemäelläkin on pioneeri-toimintatausta.