Ugandassa tv kertoi David Katon muistojumalanpalveluksesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Vuosi sitten surmattiin kotonaan ugandalainen ihmisoikeusaktivisti David Kato. Viime torstaina pidettiin Kampalassa eräässä hotellissa muistojumalanpalvelus, jossa oli mukana noin 300 vierasta. Katon äiti kertoi, miten vaikeaa on ollut juhlan järjestäminen homoihin ja lesboihin kielteisesti suhtautuvassa ilmapiirissä. Kuitenkin Ugandan tv oli paikalla.

Tilaisuudessa oli kaksi myönteisesti suhtautuvaa pappia, toinen ugandalainen anglikaanipappi Christopher Ssenyonjo. Hänet on homomyönteisten asenteiden vuoksi suljettu ulos Ugandan anglikaanisesta kirkosta. Toinen pappi oli Rev. Joseph Tolton, yhdestä New Yorkin liberaalista seurakunnasta. Molemmat puhujat vaativat lisää suvaitsevaisuutta.

Ugandalainen journalisti ja ihmisoikeusaktiivi Val Kalende kirjoittaa blogissaan Kalendentor, että Katon kuolema tiivisti homoyhteisöä. Uusia jäseniä on tullut mukaan ihmisoikeustyöhön. Dialogi hallitukseen ja viranomaisiin sujuu nyt paremmin. Poliisi ei enää jahtaa homoja ja lesboja, vaan suojelee. Poliisi kääntyy ihmisoikeusjärjestöjen puoleen, kun tarvitaan asiatietoa HLBTI-vähemmistöistä.

AfroGay-niminen bloggaaja on samaa mieltä. Poliisi aloitti homo- ja lesboyhteisön suojelemisen Katon hautajaisten jälkeen. Kansainvälinen huomio oli silloin melkoinen. Poliisipäällikkö Kale Kayihura on yrittänyt pitää huolta, ettei tapahdu mitään, mikä heikentäisi hallituksen mainetta.

Merkittävä rooli on myös ihmisoikeusryhmällä Civil Society Coalition on Human Rights and Constitutional Law (Ugandans4Rights). Siihen kuuluu akateemisia ihmisiä, poliitikkoja ja aktivisteja. Järjestö toimii homoihin ja muihin ryhmiin kohdistettuja vihamielisiä ja syrjiviä lakeja vastaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ugandan tv:n sivut

2 kommenttia