Hovioikeus: Kansanedustaja James Hirvisaarelle tuomio vihapuheista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Kansanedustaja James Hirvisaari (perussuomalaiset) hyökkäsi viime vuoden helmikuussa blogissaan muslimeja vastaan otsikolla "Kikkarapäälle kuonoon". Kouvolan hovioikeus piti kirjoitusta panettelevana ja solvaavana ja se aiheutti halveksuntaa, suvaitsemattomuutta, jopa vihaa muslimeja kohtaan. James Hirvisaari tuomittiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan 25 päiväsakkoon, yhteensä 1 425 euroa.

Käräjäoikeus oli aikaisemmin pitänyt Hirvisaaren kirjoitusta poliittisen sananvapauden rajoissa hyväksyttävänä.

Hirvisaaren kirjoitus ilmestyi Uudessa Suomessa.

(Radiouutiset)

*****

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aikaisemmin Halla-aho on tuomittu uskonrauhan rikkomisesta. Sen sijaan sellaista tapausta ei ilmeisesti oikeudessa ole käsitelty, jossa nettikirjoittelussa olisi kysymys kiihottamisesta seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjä vastaan. Kirjoittelu netissä on ajoittain ollut räikeää, mutta ilmeisesti asioita ei ole viety eteenpäin.

Hirvisaarta vastaan nostettiin heinäkuussa 2010 oikeusjuttu apulaisvaltakunnansyyttäjän määräyksestä.

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Hannu, Tre
  • 13.12.2011, 22.34
Edustaja Hirvisaari ei antanut lausuntoa Ylelle, sillä hänen mielestään Yle on aivopesuväline ja lisäksi ”Yle on roskaa ja media valehteleva roskajoukko”. Hirvisaaren mielestä ”Ylen toiminta pitäisi rahoittaa niiden tuella, jotka haluavat moisesta roskasta jotain maksaa”.
Ei ole kyllä lainkaan soveliasta, että Hirvisaari, joka on merkinnyt tittelikseen teologian ylioppilas, käyttää moista kieltä.

Edustaja Hirvisaari ei selittele tekosiaan muidenkaan viestimien sivuilla. Hän kyllä kirjoittaa, mutta se on pelkkää vaikerrusta siitä, että kun Suomessa ei ole enää sananvapautta; hänen suppean maailmankatsomuksensa mukaan kyseessä on ”sananvapauden tukahduttaminen”. Muutkin törppöyksiä julkituovat edustajat valittavat samasta asiasta, vaikka he päivittäin saavat ihan vapaasti julistaa törppöyksiään kaikelle kansalle. Hirvisaaren tulisi kansanedustajana tietää, että jokainen vastaa sanoistaan, ainakin jos olisi kunnon mies. Ai niin, mutta sehän on persu.