Latvia hyväksyy homojen syrjinnän työmarkkinoilla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Työntekijän syrjiminen seksuaalisen suuntautumisensa perusteella ei ole Latvian parlamentin mukaan lainvastaista. Parlamentti päätti asiasta torstaina, kun se poisti uudesta työaikalainsäädännöstä kohdan, joka olisi kieltänyt seksuaalisen suuntautumisen perusteella tapahtuvan syrjinnän. EU on nimenomaan vaatinut tällaista mainintaa. Lisäksi EU on esittänyt huolestumisensa homovastaisuuden kasvamisesta itäisessä Euroopassa.

Parlamentin työ- ja sosiaaliasiainvaliokunta suositti seksuaalisen suuntautumisen ottamista mukaan tekstiin, mutta kristillis-konservatiiviset kansanedustajat tekivät vastaesityksen ja se voitti äänestyksen. Nyt lakitekstissä kielletään syrjintä etnisyyden, sukupuolen, ihonvärin, iän, invaliditeetin, syntyperän, siviilisäädyn, omaisuuden ja uskonnollisen, poliittisen tai muun vakaumuksen perusteella.

Latviassa homoseksuaalisuus on vaikea ja arka asia. Viimevuotinen pride-tapahtuma sai aikaan äänekästä vastustusta sekä kansan että poliitikkojen suunnalla. Osa poliitikoista olisi kieltänyt tapahtuman.

- Keskustelu: Latviassa tarvitaan apua

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!