Venäjän suurlähetystöllä mielenosoitus

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Lauantaina 1. heinäkuuta, Suomen Eu-puheenjohtajakauden alkaessa, joukko ihmisiä, joilla on elämän yhteyksiä Venäjälle ja entisiin itä-blokin maihin, järjestivät mielenosoituksen Venäjän suurlähetystön edustalla protestoidakseen Venäjän ihmisoikeustilannetta.

Järjestäjien julkilausuma:

Tänään 1. heinäkuuta, kun Suomen EU-puheenjohtajuuskausi alkaa, haluamme ilmaista huolemme Venäjän ihmisoikeustilanteesta, erityisesti avoimesta vihamielisyydestä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia kohtaan. Hyvin huolestuttavia olivat tapahtumat Moskovassa 27. toukokuuta, jolloin poliisi pidätti yli sata rauhallisesti mieltään osoittanutta homoseksuaalia ja useat joutuivat sairaalahoitoon.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Homoseksuaalisuus poistettiin Venäjällä rikoslaista 1993 ja sairausluokituksista 1999. Yleinen ja viranomaisten vihamielisyys seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan kuitenkin jatkuu.

Millaisiin toimiin Suomen ulkopoliittinen johto EU-puheenjohtajuuskaudellaan sekä Venäjän valtiojohto aikoo ryhtyä Euroopan neuvostoon ja YK:n ihmisoikeusneuvostoon kuuluvan Venäjän kansalaisten vapaan mielipiteenilmaisun ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien tasa-arvoisten ihmisoikeuksien turvaamiseksi?

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!