Hondurasin poliisiin homofobiaosasto

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Hondurasin hallitus on perustanut maan poliisivoimiin viharikoksiin erikoistuneen yksikön. Tarkoituksena on tehostaa homoseksuaaleihin ja transsukupuolisiin kohdistuvien murhien selvittämistä. Kansainvälinen yhteisö on painostanut Hondurasia perustamaan yksikön.

Hondurasin hallitus on kertonut, että maan poliisivoimissa toimii viime viikosta lähtien homoihin, lesboihin, transsukupuolisiin ja biseksuaaleihin kohdistuviin viharikoksiin erikoistunut yksikkö DNIC. Tarkoituksena on jarruttaa seksuaalivähemmistöihin suunnattua murhien aaltoa.

Kymmenet sateenkaariväestöön kuuluvat ihmiset ovat viime vuosina joutuneet Hondurasissa murhien kohteiksi, minkä takia Amnesty International ja Yhdistyneet kansakunnat on vaatinut toistuvasti maata ryhtymään toimenpiteisiin homojen, lesbojen, transsukupuolisten ja biseksuaalien teurastamisen lopettamiseksi.

DNIC-yksikön edustaja Óscar Aguilar selittää monien näistä rikoksista jäävän selvittämättä ja rankaisematta, koska niiden todellinen motiivi on jäänyt hämärän peittoon.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hondurasia taloudellisesti avustavat Yhdysvallat ja useat Euroopan unionin jäsenmaat ovat painostaneet sitä voimakkaasti poliisiyksikön perustamiseksi.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!