David Katon murhaajalle 30 vuotta vankeutta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Sidney Nsubuga tunnusti surman tammikuun lopulla. Surma aiheutti tyrmistystä länsimaissa. Samaan aikaan Ugandassa kävi kiihkeänä keskustelu homojen kuolemantuomiosta. USAn ja EUn edustajat syyttivät Ugandaa homofobisesta politiikasta, ja se oli epäsuorasti syynä tunnetun homoaktivistin murhaan.

Oikeudenkäynnissä valtionsyyttäjä piti surman syynä surmaajan ja surmatun suhdetta. Syyttäjän mukaan Kato oli pakottanut surmaajansa seksiin. Nsubuga oli valmistanut eräälle tuttavalle ja Katolle aterian. Sen jälkeen Kato oli lukinnut oven ja vaatinut seksiä. Daily Monitor kertoo, että Nsubuga oli ottanut vasaran ja tappanut Katon. Tapahtuman jälkeen poliisi oli selostanut, että kyseessä ei ollut poliittinen murha vaan henkilökohtainen riita.

http://www.monitor.co.ug/News/National/-/688334/1270664/-/bgvjh8z/-/index.html

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Joissakin kommenteissa on oltu epävarmoja Nsubugan syyllisyydestä ja poliisin tutkinnasta. Oikeudenkäynnin pikaisuus ja nopeus on huomattu. Nyt samaan aikaan Washingtonissa on ugandalainen aktivisti Frank Mugisha noutamassa hänelle myönnettyä ihmisloikeuspalkintoa "Robert F. Kennedy Human Rights Awardia". Frank Mugisha ihmettelee facebookissa, että oikeudenkäynti pidettiin nopeasti ja salaisena. Tämä herättää kysymyksiä.

Naapurusto oli kertonut erilaisen tarinan Katon kuolemasta. Oli nähty , miten mies meni Katon kotiin ja poistui jonkin ajan kuluttua pukeutuneena Katon takkiin ja kenkiin. Hän peitti kasvojaan takilla. Ovi oli lukossa ja myöhemmin, kun päästiin sisän, löydettiin Kato pahoinpideltynä. Matkalla sairaalaan Kato kuoli.

http://www.boxturtlebulletin.com/2011/11/10/38623