Vaalimenestystä USAssa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Holyoken kaupunki (Mass.) sai tähän asti nuorimman avoimesti homon pormestarin. 22-vuotias Alex Morse opiskelee Brown Universityssä. Hän löi vaaleissa pitkäaikaisen viranhaltijan.

Virginiassa Adam Ebbin valittiin ensimmäiseksi avoimesti homoksi senaattoriksi.Hän oli jo aikaisemmin edustajainhuoneessa. Victory Fund tuki vaalikampanjaa.

Houstonissa, Texasissa valittiiin avoimesti lesbo pormestari Annise Parker jatkokaudelle. Mike Laster valittiin ensimmäisenä avoimesti homona City Councelloriksi. Myös Charlotte (North Carolina) sai lesbon City Councellorin. Hän on nimeltään LaWana Mayfield. Hän voitti republikaanisen vastaehdokkaan Ed Toneyn. Aikaisempi demokraattiehdokas oli joutunut vetäytymään, kun tätä oli syytetty useamman naistyöntekijän käpälöinnistä. North Carolinassa toivotaan, että ilmapiiri kehittyisi hieman HLBTI-ystävällisempään suuntaan.

Cincinati (Ohio) sai homon, Chris Seelbachin, City Councelloriksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Iowassa senaattiin valittiin demokraattien Liz Mathis. Osavaltiossa on niukka demokraattienemmistö 25-24. Jos republikaanit olisivat voittaneet, olisi homoavioliitto ollut vaarassa. Se avattiin homopareille vuonna 2009 oikeuden päätöksellä. Ennen vaaleja siellä oli ”likainen” vaalikampanja, jossa mm. kehotettiin soittamaaan Liz Mathisille, ja kysymään, millaista seksitekniikkaa heillä käytetään homoseksissä. Kampanjan käynnistäjistä ei ole tietoa.

Lisää tietoa englanniksi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!