Kansainyhteisö ei edennyt homojen oikeuksissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto

Ajatukset poistaa homoseksuaaleihin kohdistuvia lainsäädännöllisiä sanktioita saivat äänettömän vastaanoton Brittiläisen Kansainyhteisön pääministerikokouksessa Perthissä Australiassa. Dekriminalisaatio koko Kansainyhteisön piirissä oli mukana kokoukselle esitetyssä valmisteluryhmän raportissa ja sitä oli vaatinut myös pääsihteeri Kamalesh Sharma. Kokous ei suostunut ehdotukseen nimittää Kansainyhteisölle erityinen ihmisoikeusvirkamies. Valmisteluryhmän raporttia ei virallisesti julkaistu.

Ihmisoikeusaihepiirin menestykseksi luonnehdittiin päättäjäistilaisuudessa ministerien toimintaryhmälle (Ministerial Action Group) annetut lisävaltuudet. - Tämä antaa Commonwealthille mahdollisuuden entistä varhaisempaan väliinmenoon, jos joku maista poikkeaa demokratian tieltä, hehkutti Australian pääministeri Julia Gillard.

Homoseksuaalisuus on kriminalisoitua 41 jäsenmaassa. Tämä on suuri enemmistö Commonwealthin 54 maasta. Englannissa homoseksuaalisuus yksityistilojen ulkopuolella dekriminalisoitiin käytännössä vasta 2003, vaikka periaatteessa homoseksuaalisuus oli sallittu jo 60-luvun lopulla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kuvassa alla kuningattaren oikealla puolella Australian pääministeri Julia Gillard, vasemmalla Bangladeshin pääministeri Sheikh Hasina ja oikealla Trinidadin ja Tobagon pääministeri Kamla Persad-Bissessar.

Australian ABC:n uutinen
Kanadan CBC:n Terry Milewskin analyysi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!