Berliini: Paneelikeskustelu parisuhteiden väkivallasta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Viime torstaina Berliinin Moabitin Stadtschlossissa järjestettiin paneelikeskustelu väkivallasta seksuaalivähemmistöjen parisuhteissa. Tilaisuuden aloitti poliisikomissario Ilka Spencker. Poliisin tilastojen mukaan parisuhteiden väkivalta on lisääntynyt vuoden 2002 n. 8 000 tapauksesta nykyiseen n. 16 000 tapaukseen. Ilmoitetut väkivaltatapaukset ovat siis kaksinkertaistuneet. Tilastoista ei käy ilmi, paljonko näistä on homo- tai heteroparisuhteita. Ei myöskään ole varmaa, että todellisuudessa väkivalta olisi lisääntynyt. Voi olla ,että tietoisuus väkivallasta on parantunut ja tapauksia ilmoitetaan helpommin. Kansalaisjärjestöjen ja perheväkivaltapuhelimen ansiota on, että yhä useammat väkivaltatapaukset tulevat julki ja ne käsitellään oikeudessa.

Paneelikeskustelussa kävi ilmi, että homosuhteissa kohdataan fyysistä ja emotionaalista väkivaltaa, kun partnerit arkikokemuksenaan tuntevat uhkaa ulkopuolelta. Väkivalta siirtyy parisuhteen sisälle. Syrjintäkokemukset voivat olla myös syynä siihen, että homoseksuaaliset ihmiset eivät uskalla tehdä väkivallasta ilmoitusta tai kääntyä neuvontajärjestöjen puoleen.

Paneelikeskustelun lopputoteamuksena oli, että on tarkemmin selvitettävä tätä puolta elämästä. Homosuhteissa elämä voi yhtä helposti muodostua perhehelvetiksi kuin heterosuhteissa.

(Siegessäule)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!