Teinin itsemurha nosti Kanadan ilmapiirin jälleen keskusteluun

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 2

Jamie Hubley oli kirjoittanut blogiinsa, ettei yksinkertaisesti enää jaksa eikä pysty odottamaan kolmea vuotta. Aikamääre viittaa kouluvuosista selviämiseen. 15-vuotias otti hengen itseltään 14.10.11

Jamie oli joutunut koulutovereittensa syrjinnän kohteeksi ensin siksi, että hän oli harrastanut taitoluistelua eikä kaavan mukaisesti jääkiekkoa. Hän oli päässyt siirtymään katolisesta koulusta tavalliseen julkiseen kouluun, mutta tämä ei ollut auttanut. Uudessa koulussa hän joutui muiden oppilaiden silmätikuksi mm yritettyään elvyttää koulussa toiminutta homo-oppilaiden tukiryhmää.

Jamie Hubleyn itsemurha on saanut julkisuutta myös siksi, että hänen isänsä Allan Hubley on yhteiskunnallisesti aktiivinen ja kuuluu Ottawan kaupunginvaltuustoon. Isä sanoi, ettei vainoaminen homona ollut varmaankaan ainoa syy poikansa poismenoon, mutta se oli pahentanut pojan masennusoireita. Opettajien ja kouluviranomaisten sekä ammattiauttajien apu ollut riittänyt.

Kuvassa Jamie Hubley kunnallispoliitikkoisänsä seurassa.

Kanadan avioliittolain edistyksellisyys on jättänyt ulkomaisessa julkisuudessa varjoonsa maan asenneilmaston todellisuuden. Syrjivä yhteiskunnallinen keskustelu voimistui etenkin tasa-arvovastaisia teemoja harrastaneen konservatiivipuolueen noustua hallitusvastuuseen 2006. Pääministeri Stephen Harper kuuluu helluntaiherätykseen. Äskeisissä Ontarion vaaleissa konservatiivit käyttivät myös homovastaisia aiheita ja erityisesti arvostelivat koulujen tasa-arvo-ohjelmia.

Koululaitos on Kanadassa provinssien vastuulla. Julkisesti rahoitetaan sekä yleisiä että katolisia kouluja. Katolisissa kouluissa homo- ja hetero-oppilaiden yhteiskerhot joutuivat koulujen johdon hampaisiin. Ontariossa provinssin kouluviranomaiset joutuivat peruumaan hankkeen sukupuoli- ja asenneopetuksen tehostamiseksi. Vanhoillis-kristilliset piirit ovat verkostoituneet tehokkaasti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Uutinen Xtran sivuilla
Muisteluita Jamie Hubleystä Xtran sivuilla

2 kommenttia

Tällainen uutinen vetää kyllä hyvin surulliseksii, surulliseksi kaikkien puolesta. Poika, joka erottuu yleisestä, saa usein kokea kovia. Omasta kokemuksesta tunnen. En ihmettele, että voimat käydä o m a a tietään voivat hiipua.
  • 2 / 2
  • Läheltä seurannut
  • 25.10.2011, 16.24
Suomessakin aika monen nuoren miehen itsemurhan takana on seksiin liittyvät asiat. Siksi ihmettelenkin näitä ahdasmielisiä Raamatulla hutkijoita, jotka tuntuvat olevan täysin vailla sydäntä ja empatiaa, huutavat vain omaa uskonnollista ahdistustaan. Pitäisi joskus ottaa järki käteen, jos sellainen on annettu, eikä parkua vain omaa ahdistustaan.