Iranin presidentin mukaan homoseksuaalisuus vahingoittaa ihmiskuntaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejad väitti Yhdistyneiden kansakuntien (YK) yleiskokouksessa homoseksuaalisuuden ”vahingoittavan ihmiskuntaa” ja sanoi sen olevan jotain ”rumaa”. Iranissa teloitettiin äskettäin kolme nuorta homoa.

Sunnuntaina syyskuun neljäntenä päivänä iranilaiset viranomaiset teloittivat neljä miestä homoseksuaalisten suhteiden ylläpidosta. Tämä muistuttaa jälleen seksuaalivähemmistöjen hälyttävästä asemasta, kun homoja tuomitaan kuolemaan kahdeksassa maassa.

New Yorkissa syyskuun 22 päivänä pitämässään lehdistötilaisuudessa Iranin presidentti tuomitsi jälleen homoseksuaalisuuden.

”En ole muuttanut kantaani. Iranissa homoseksuaalisuutta halveksitaan, niin epämiellyttävää se on. Kuitenkin on ihmisiä, jotka omistautuvat sille, mutta iranilaisessa yhteiskunnassa tällainen toiminta ja ajattelu on häpeällistä.” julisti Ahmadinejad, joka on New Yorkissa osallistumassa YK:n yleiskokoukseen.

Presidentti vakuutti homoseksuaalisuuden ”olevan yhteiskuntamme pahimpia käytöstapoja. Se on vastoin jumalallista tahtoa, jumalallisia opetuksia ja kaikkia uskontoja, ja varmasti tuhoisaa ihmisille ja ihmiskunnalle. Mutta valtionpäämiehenä en voi mennä kadulle utelemaan kansalaisilta heidän seksuaalista suuntautumistaan, vaikka oma kantani asiaan on hyvin selvä.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

(Muutama vuosi samainen presidentti aiheutti YK:ssa naureskelua hänen väittäessään, ettei Iranissa esiinny homoseksuaalisuutta. toim. huom.)

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!