Viisi miestä pidätetty Zimbabwessa syytettyinä homoseksuaalisuudesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Eräs Zimbabwen valtiollisista tiedotusvälineistä on kertonut poliisin pidättäneen viisi miestä syytettyinä ”homoseksuaalisesta käyttäytymisestä ja seksuaalisen moraalittomuuden viljelemisestä”. Pidätetyt jäävät poliisiasemalle, kunnes heidät viedään tuomioistuimen eteen.

Zimbabwen valtiollinen televisiokanava ZBC on kertonut poliisin pidättäneen Domboshavan seudulla viisi miestä epäiltyinä homoseksuaalisten suhteiden luomisesta. Erään kaupan omistaja oli ottanut yhteyttä poliisiin, kun häntä alkoivat epäilyttää noiden viiden miehen kaupasta ostamat tuotteet. Puhelun jälkeen poliisi pidätti miehet syytettyinä ”homoseksuaalisesta käyttäytymisestä ja seksuaalisen moraalittomuuden viljelemisestä”. Pidätetyt jäävät poliisiasemalle, kunnes heidät viedään tuomioistuimen eteen.

Miehistä tiedetään vain, että ”yksi on valkoihoinen, 55-vuotias ja neljä mustia, 40 – 50 vuoden ikäisiä, pidätettyinä oikeuden käsittelyä varten”.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Viime vuonna Zimbabwen poliisi tunkeutui ”Gays and Lesbians of Zimbabwe”-järjestön (GALZ) toimistoon ja pidätti useita aktivisteja osallistumisesta kampanjaan, jossa puolustettiin sateenkaariväestön ihmisoikeuksien kunnioittamista.

Universo Gay (Espanja)

1 kommenttia

Zimbabwella pitäisi olla tähdellisempääkin tekemistä kuin siirtomaa-ajan lainsäädönnön anomalioiden perinnön vaaliminen. Koko maan tuotanto rysähti Mugaben etno-kaappausten myötä ja maalla ei de facto ole edes rahayksikköä, jolla olisi edes symbolista arvoa. Lohdullista, että edes homovainot toimii maassa, jossa mikään muu ei sitten enää toimikaan.