Yhteys-liike muistutti Lahden Kirkkopäivillä sateenkaari-ihmisistä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Lahden kirkkopäivillä Yhteys-liike muistutti t-paitojen ”Armo kuuluu kaikille” -sloganilla, että kirkkoon kuuluu myös sateenkaariväkeä. Sateenkaari-messua ei pidetty Lahdessa.
Kirkkopäivien ohjelmaan kuuluivat mm. Taize-messu, Liikuntamessu, Kansainvälinen messu, Sanajumalanpalvelus, Inkerin kirkkopyhä sekä puolentusinaa ”tavallisia” messuja.

Päätapahtuma, Lahden Ristinkirkossa pidetty Kaatuneiden muistopäivän messu televisioitiin. Se oli Kotimaa 24 -uutisen mukaan perinteinen ja juhlallinen. Liturgina toimi ja saarnan piti piispa Matti Repo. (Hän oli mukana kuuluisassa YLE-TV:n homoillassa.) Kotimaa 24:n uutisen jälkeisissä kommenteissa moititaan sateenkaari-asian uutisointia. Messussa paikalla olleen Jorma Hentilän lukijakommentissa todetaan: "[Messu oli] jotenkin kovin kankea ja tunnelmaltaan kelmeä. Tuntui, kuinka koko tilaisuus olisi ollut viimeistä pikkupiirtoa myöten nyöritetty, minuuttiaikatauluun istutettu."

Kirkkopäivien juhlateltassa eri kirkolliset tahot esittelivät toimintaansa. Yhteys-liikkeellä oli myös oma pöytänsä, jossa tarjolla oli esitteitä, rintanappeja ja t-paitoja. Mukana olivat myös Malkus ja Tulkaa kaikki -liike.

Yhteys-liike julkisti kirkkopäivillä uuden logonsa, joka on ohessa tämän uutisen kuvana.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!