Meksikon katolinen kirkko hyökkää tasa-arvoa vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Meksikolainen kardinaali Juan Sandoval Íñiguez on arvostellut lakeja, jotka takaavat homoyhteisölle tasa-arvoisen yhteiskunnan, ja vaatinut, että muiden muassa ”opetus, oikeuslaitos, politiikka ja talous” annetaan kirkon vastuulle.

Eräässä kansankorkeakoulussa (Museo de la Universidad Popular Autónoma de Puebla) pidetyssä tilaisuudessa kardinaali Juan Sandoval Íñiguez arvosteli ankarasti yhteiskuntaan luotavaa tasa-arvoa, hän kun ei pidä sopivana, että seksuaalivähemmistöt nauttivat samoista oikeuksista kuin muut kansalaiset.
Kardinaali, joka oli osallistumassa itseään käsittelevän, Manuel Reyes Brambilan kirjoittaman kirjan ”Kardinaali Juan Sandoval Íñiguezin todelliset kasvot” esittelyyn, otti tilaisuudesta vaarin ja vaati, että uskonto sisällytetään politiikkaan, opetukseen, talouteen ja että muu jätettäköön hallituksen asiaksi. Hän halusi näin palauttaa kirkolle sen aikoinaan nauttimat etuoikeudet.

Viitaten maassa viime vuosina tapahtuneeseen tasa-arvoistumiseen hän piti ”valitettavana keskustelua ihmisten arvokkuuteen vaikuttavista asioista”.
Kardinaali julisti myös, etteivät uskonnolliset yhteisöt pysyisi vaiti tasa-arvon edetessä, koska ”nämä uudistukset ovat erittäin vahingollisia uskonnolle, perheelle ja elämälle. Emme voi vain istua kädet ristissä.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Mitä tulee indoktrinaatioon, jota kirkko haluaa harjoittaa kaikilla yhteiskunnan aloilla, kardinaali julisti, että kirkko haluaa kuten paavi Johannes Paavali II yhteenvedoissaan on todennut, osallistua opetukseen, oikeustoimeen, politiikkaan, talouteen ja moneen muuhun yhteiskunnalliseen toimintoon, koska evankeliumin on saavutettava yhteiskunta eikä jäädä pelkästään hengelliseksi asiaksi”.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!