Espanjalainen homojärjestö tukee brasilialaista kansanedustajaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Espanjan valtakunnallinen homojärjestö FELGTB (La Federación Estatal de Lesbianas, Gais, Transexuales y Bisexuales) on ilmaissut solidaarisuutensa brasilialaista liittovaltion kansanedustajaa kohtaan, joka joutuu kärsimään uhkauksista homoseksuaalisuutensa takia ja koska hän aikoo tukea homoliitot mahdollistavaa lakiesitystä.

Brasilian liittovaltion parlamentin kansanedustaja Jean Wyllys on saanut jälleen tukea eri homojärjestöiltä hänen saatuaan useita uhkauksia homoseksuaalisuutensa takia ja koska hän aikoo hyväksyä samaa sukupuolta olevien henkilöiden väliset avioliitot.

Argentiinalaiset ja chileläiset järjestöt ovat jo ilmaisseet tukensa kansanedustajalle ja tuominneet voimakkaasti uhkaukset, joita hänelle lähetetään, jotta hän lakkaisi taistelemasta homojen ihmisoikeuksien puolesta.

Nyt Espanjan valtakunnallinen homojärjestö FELGTB on antanut julkilausuman, jossa se mitä voimakkaimmin tuomitsee sosiaalisten verkkojen kautta lähetetyt murhauhkaukset ja homofobiset loukkaukset, joiden kohteeksi kansanedustaja on joutunut osana uskonnollisten fundamentalistiryhmien aloittamaa vihakampanjaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

FELGTB:n kansainväliset asioiden koordinaattori Gabriel Aranda julistaa: ”Demokraattisten ihmisten ei ole sopivaa uhkailla kansanedustajaa, joka käyttää parlamentaarista asemaansa puolustaakseen ihanteitaan, tässä tapauksessa ihmisoikeuksia. Uskonnollisilla radikaaliryhmillä ei ole uskonnonvapauden varjolla oikeutta hyökätä ihmisten perustavanlaatuisia oikeuksia vastaan eikä uhata ketään.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!