Homojen ihmisoikeudet Amerikan valtioiden järjestössä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Yhdysvaltain presidentti ja Brasilian presidentti ovat Obaman Brasilian vierailun aikana sopineet puoltavansa selvitysmiehen toimen perustamista. Selvitysmiehen tehtävänä on tutkia homofobian esiintymistä Amerikan valtioiden järjestössä.

Barack Omaban äskettäinen vierailu on ensimmäinen, jonka Yhdysvaltain presidentti on tehnyt Brasiliaan viimeisen 20 vuoden aikana. Vierailun aikana onnistuttiin vahvistamaan taistelua tasa-arvon puolesta molemmissa maissa.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja Brasilian presidentti Dilma Rousseff sopivat neuvotellessaan ”demokratiasta, ihmisoikeuksista, rodullisesta tasa-arvosta ja sosiaalisesta sitoutumisesta” homofobian lopettamisesta ja homoyhteisön yhtäläisten oikeuksien vahvistamisesta.

Molemmat presidentit sopivat kannattavansa erityisen selvitysmiehen viran perustamista. Selvitysmiehen tehtävänä on tutkia homofobian esiintymistä Amerikan valtioiden järjestössä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Valkoinen talo antoi tiedonannon, jossa se ilmoitti presidenttien sopineen vierailun aikana tekevänsä yhteistyöstä demokratian, ihmisoikeuksien ja kaikkien ihmisten vapauden edistämiseksi (..) homojen, lesbojen, biseksuaalien ja transsukupuolisten oikeuksien kunnioittamisen edistämiseksi. Tämä toteutetaan perustamalla selvitysmiehen virka Amerikan valtioiden järjestöön.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!