Uuden Suomen Puoluekone kertoo puolueiden homoavioliittokannat

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 3

Uuden Suomen Puoluekoneeseen on tallennettu nykyisten eduskuntapuolueiden ja eduskuntaan vaaleissa pyrkivien puolueiden kantoja ajankohtaisista asioista viisiportaisella asteikolla. Käyttäjä voi vertailla omaa kantaansa puolueiden kantoihin ja etsiä omia kantoja lähinnä olevat puolueet. Puolueiden suhtautumista yksittäisissä kysymyksissä voi myös tarkastella janalle asetettujen pallojen avulla.

Yksi kysymyksistä on "Pitäisikö homoavioliitot sallia?"

Erittäin myönteisesti suhtautuvat SKP, SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät. Melko myönteisesti suhtautuvat KTP, Työväenpuolue, Kokoomus ja RKP.

Neutraaliksi itsensä ovat asemoineet Senioripuolue, Itsenäisyyspuolue, Muutos 2011 ja Piraattipuolue.

Melko kielteistä on suhtautuminen Keskustassa. Erittäin kielteisesti sukupuolineutraaliin avioliittoon suhtautuvat Köyhien asialla, Vapauspuolue, Perussuomalaiset ja Kristillisdemokraatit

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Uusi Suomi kertoo, että nykyisistä eduskuntapuolueista Keskusta ei tule sitoutumaan edistämään sukupuolineutraalia avioliittoa hallitusohjelmassa. Puolue näkee asian myös sellaisena "omantunnon kysymyksenä", jossa puolueen tasolla ei suostuta vaatimaan omilta kansanedustajilta tiettyä kantaa.

Kristillisdemokraatit pyrkivät hallitusneuvotteluissa estämään sukupuolineutraalin avioliiton viemisen asiana hallitusohjelmaan. Sen sijaan perussuomalaiset eivät näe avioliittoasian hallitusohjelmassa olevan välttämättä puolueelle kynnyskysymys hallitukseen menossa.
Vihreät ja Vasemmistoliitto haluavat sukupuolineutraalin avioliiton hallitusohjelmaan.

Kokoomus ja Vihreät korostavat, että kirkon ei tarvitse luopua vihkimisoikeudestaan, vaikka homoliitot sallittaisiin.

Uusi Suomi: Homoliitot: Nämä puolueet sanovat ei
Uuden Suomen Puoluekone

3 kommenttia

  • 1 / 3
  • Tapio Berschewsky
  • 21.3.2011, 22.18
Hei, pieni tarkennus piraattien kantoihin koskien homoavioliittoa.

Piraattipuolue suhtautuu kokonaisuutena homoavioliittoihin neutraalisti, kuten kaikkeen muuhunkin joka ei ole osa puolueohjelmaa. Yksi puolueen suurista eduista onkin juuri se, että se ei ota virallista kantaa mihinkään mikä ei ole suoraan johdettavissa puolueohjelmasta. Tämä mahdollistaa hyvin erilaisia asioita ajavien ihmisten vaivattoman yhteistyön.

Kaikki puolueohjelman ulkopuoliset asiat ovat jokaisen ehdokkaan omissa käsissä. Mikäli joku piraattiehdokas valittaisiin eduskuntaan, saisi tämä äänestää kaikissa homoavioliittoa koskevissa kysymyksissä järkensä ja tunteensa mukaan.

Piraattipuolueen ehdokkaat ovatkin yhdessä julkaisseet myönteisen puolueohjelman ulkopuolisen julkilausuman sukupuolineutraalista avioliittolaista. Sen on allekirjoittanut lähes 80 piraattiehdokasta Suomen eri vaalipiireistä.

http://2011.piraattivaalit.fi/vaalit/julkilausumat/sukupuolineutraali-avioliittolaki/

Toivottavasti tästä on hyötyä jollekin puolueesta kiinnostuneella ranneliikkeen kävijälle. :)
  • 2 / 3
  • Lilja
  • 21.3.2011, 22.25
Hieman outoa tässä on se, että Piraattipuolueesta enemmistö ehdokkaista allekirjoitti julkilausuman sukupuolineutraalista avioliittolaista ja adoptio-oikeudesta.

-Terveisin,
Lilja Tamminen
Eduskuntavaaliehdokas seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asialla
http://liljat.fi