Amnesty kiittää: Liettuan homofobisen lain käsittely siirretty kevääseen 2011

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1


Amnesty kiittää aktiivisesta osanotosta vastalausekampanjaan, kun joulukuun 16. päivänä Liettuassa oli tarkoitus päättää homofobisesta laista. Vastalauseita lähetettiin 868, osa Suomesta. Myös Facebookin ja Twitterin kautta ilmaistiin paheksumisia.

Lobbaustyö ja vastalauseet ovat vaikuttaneet niin, että lain käsittely Liettuan parlamentissa keskeytettiin ja siirrettiin keväääseen 2011. Amnesty pitää tärkeänä tätä siirtoa. Online-vastalauseille annetaan nyt lisää aikaa. Vastalauseita tulisi edelleen lähettää. Ohjeita annetaan kevätkuukausien aikana

Tässä on se vastalause, jonka lähettäminen käynnistettiin joulukuussa

http://www.amnesty.org/en/appeals-for-action/lithuanian-parliament-must-reject-homophobic-law

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Hannu, Tre
  • 12.1.2011, 20.02
Vastalauseita esitetty tähän mennessä 971, joka on surullisensurkea tulos, kun otetaan huomioon, että EU-maissa homoja ja lesboja on noin 25 miljoonaa. Jokaisella on käytössään nettiyhteys, jos ei kotona niin sitten töissä, kirjastossa tai kaverin luona.

Eri maiden hallitukset, eduskunnat ja Bryssel eivät tarjoa meille oikeuksia ja perusoikeuksienkin puolustaminen on kovin nihkeää. Tilanne Euroopassa on nyt sama kuin USA:ssa eli jokaisen pitää olla aktiivinen ennen kuin on myöhäistä. -Parin minuutin vaivannäöllä saat lisäksi hyvän mielen.

Etelä-Afrikan lesbot tarvitsevat myös tukeamme. Vetoomus on suunnattu Etelä-Afrikan tasavallan hallitukselle, jotta se puuttuisi raiskauksiin, joilla lesboja yritetään muuttaa heteroiksi. Päämääränä on saada rikoslakiin viharikospykälä, joka sieltä edelleen puuttuu. Yli 135000 on jo allekirjoittanut. Kirjeen alle nimi ja sivun oikean yläkulman ruutuihin pyydetyt tiedot. Finland löytyy kohdasta Non-U.S.

Nyt on sinun vuorosi:

http://www.change.org/petitions/view/south_africa_declare_corrective_rape_a_hate-crime