Wikileaks paljastaa, Saksan liberaalien syväkurkku homojärjestön hallituksessa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2


Mm. Spiegel-lehti kertoo ykkösuutisenaan Saksan liberaalien syväkurkusta Helmut Metzneristä, joka ilman esimiehensä, ulkoministeri Westerwellen lupaa vieraili ahkerasti USAn lähetystössä juoruilemassa poliittisista asioista. Hän on jo saanut nimeensä lisämääreen "U-boot" (sukellusvene). Päivän uusi paljastus on, että hän istuu homojärjestö LSVD:n hallituksessa.


Wikileaksin paljastukset ulkoministeri Westerwellestä johtivat syväkurkun etsintään. Kesti viisi päivää, ennen kuin juoruilija löytyi. Hän oli Westerwellen toimiston johtoportaasta. Metzner on 41-vuotias historioitsija. Hän on vuodesta 2004 toiminut Saksan liberaaleissa eli FDP:ssä. Hänellä oli pääsy puolueen tietoihin.

Monelle oli yllätys, että Metzner on huhtikuusta 2009 asti ollut LSVD:n liittohallituksen jäsen. Liittohallitukseen kuuluu 12 henkeä.


Miten kävi lojaalisuudelle?


Westerwelle ei ole erityisemmin näyttänyt ulos päin hapanta naamaa, kun tuli tieto vuodetuista asiakirjoista, joissa ulkoministeriä kuvailtiin osaamattomaksi. Mutta oliko lähityötoveri lörpöttelyssään epälojaali? Ainakin Metzner on kuulemma jo aikaisemmin siirretty vaatimattomampiin tehtäviin liiallisen omapäisyyden takia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Metzner on kertonut USAn suurlähettiläälle luottamuksellisena tietona mm. että ulkoministeri Westerwelle puolustaa avioliiton erityisasemaa ja vastustaa samaa sukupuolta olevien parien adoptiota. Kuitenkin hän erään lehtihaastattelun mukaan itsekin unelmoi lapsesta. Hän on rekisteröidyssä parisuhteessa.

Metzneriä ei ole erotettu, vaikka puolueväki on Spiegelin mukaan sitä kovasti vaatinut. LSVD ei ole toistaiseksi lausunut asiasta mitään.

2 kommenttia

Viikonlopun Financial Timesissa oli mielenkiintoinen näkökulma WikiLeaksiin ja siihen kuinka amerikkalaisten olisi nyt hyvä käsitellä itselleen huomattavan kiusallista asiakirjavuotoa. Kannanoton on kirjoittanut Internet-guru Evgeny Morozov.

Amerikkalaiset ovat jo toimineet rajoittaakseen asiakirjojojen julkituloa. WikliLeaks on häädetty eri palveluntarjoajien palvelimilta. Amerikka, jossa sananvapautta pidetään yhtenä tärkeimmistä arvoista ja oikeuksista, on nyt rajoittamassa tuota vapautta. Jotkut sikäläiset poliitikot ovat jo toivoneet, että WikiLeaksin perustaja Julian Assange saisi päähänsä kohdistuvan äkillisen lyijymyrkytyksen. Kirjoittaja Morozov pitäisi sellaista tapahtumaa vakavana virheenä. Hän suosittelee amerikkalaisille, että näiden tulisi olla kilttejä herra Assangelle. Jos hänelle sattuisi nyt jotakin vakavaa, hänestä tulisi oitis marttyyri eli jonkinlainen cyber-ajan Che Guevara. Sellainen olisi Amerikalle äärimmäisen vaarallista ja vahingollista. Assangella alkaa olla jo melkoinen kannattajajoukko, joka osaa käyttää internettiä sujuvasti vahingoittaakseen amerikkalaisia.

********

Raiskaussyyte Ruotissa vaikuttaa minusta juuri tyypilliseltä räätälöidyltä peliltä jotakuta ei pidettyä henkilöä vastaan.
  • 2 / 2
  • Hannu, Tre
  • 5.12.2010, 2.05
Wikileaks ja Metzner eivät ole paljastaneet mitään. Saksalaiset ovat tienneet jo vuosia, että ulkoministeri ja varakansleri Westerwelle on kiusallisen epäpätevä ja saamaton eikä puolusta homojen oikeuksia, vaikka homo onkin. Joidenkin saksalaishomojen mielestä amerikkalaiset voisivat osoittaa osanottonsa sen onnettomuuden johdosta, joka Saksaa on kohdannut Westerwellen persoonassa.

Ulkoministeri Westerwelleltä kesti vuosikymmeniä tulla ulos kaapista. Lisäksi hän äänesti parisuhdelakia vastaan eikä vieläkään halua homoille kaikkia oikeuksia. Häntä kutsutaan nimellä Schwesterwelle.

Toinen Vapaiden demokraattien (FDP) homokansanedustaja Michael Kauch kirvoitti makoisat naurut viime viikolla. Hän kertoi FDP:n julistaneen homojen tasa-arvoviikot alkaneeksi. Kauch kertoi olevansa tyytyväinen liittohallituksen homopolitiikkaan. Siis homokansanedustaja oli tyytyväinen, koska homot ovat toisen luokan kansalaisia. -Uutisista ja kommenteista päätellen Saksassakin on vielä paljon työtä odottamassa.