Seurakuntavaalit 2010: Vaalit alkaneet, sää suosii

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Seurakuntavaalit 2010 ovat alkaneet. Pienemmissä seurakunnissa vaali on yksipäiväinen, ja vaalin tuloksia saadaan jo illalla. Suuremmissa seurakunnissa äänestetään tänään ja huomenna, ja vaalitulokset valmistuvat maaanantai-iltana n. klo 21 mennessä.


Tulkaa kaikki -liike pani liikkeelle vaaliviestin sosiaalisessa mediassa

Tulkaa kaikki -liikkeen vaaliviesti on lyhyt ja selkeä:

"Levitä sähköpostina, facebookviestinä ja tekstarina: Äänestä avoimuutta ja tasa-arvoa kirkkoon sunnuntain seurakuntavaaleissa. Etsi ehdokkaasi www.tulkaakaikki.net. Levitä sanaa."


Vaalitulospalvelu ja vaalivalvojaiset

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Osassa seurakuntia vaalit päättyvät jo sunnuntai-iltana. Niistä vaalituloksia saadaan jo tänä iltana. Useimmissa seurakunnissa vaalit jatkuvat maanantaina klo 18:aan. Sen jälkeen alkaa tulla valtakunnallisia tuloksia. Vaalitapa on suhteellinen, eli pelkkä äänten määrä ei suoraan anna valtuutetun paikkaa, vaan siinä huomioidaan myös oman ehdokaslistan kokonaisäänimäärä. Se menee näin: Suhteellisessa vaalitavassa ehdokaslistan saama äänimäärä vaikuttaa ehdokkaan sijoittumiseen tuloksissa. Kukin saman ehdokaslistan ehdokas saa henkilökohtaisten äänimääriensä perusteella vertausluvun (ensimmäinen listan koko äänimäärän, toinen puolet siitä, kolmas kolmanneksen, neljäs neljänneksen ja niin edelleen). Eri ehdokaslistoilla olevat ehdokkaat tulevat valituiksi vertauslukujensa osoittamassa järjestyksessä.

Jos tekniikka pelaa, maanantai-iltana seurataan ranneliikkeessä Tulkaa kaikki -liikkeen vaalivalvojaisia parin, kolmen tunnin ajan. Vaalivalvojaiset pidetään Helsingin keskustassa. Tulkaa kaikki -liike on levinnyt laajalle koko Suomeen. Tässä kartassa on ne paikkakunnat, joilta heidän ehdokkaita löytyy. Luettelo ehdokkaista on nettisivulla: http://www.tulkaakaikki.net/

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!