USA Arkansas: ´Anteeksi maailma!´

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Arkansas Newsin kolumnisti pyytää kirjoituksessaan anteeksi maailmalta sitä, että heidän osavaltionsa erään koulun johtokunnan jäsen kehotti FB:ssa "hinttejä" tappamaan itsensä ja kieltäytyi käyttämästä vaaleanpunaista symbolina itsemurhan tehneiden nuorten homojen muistamisesta.

Juuri samaan aikaan kun järkyttävät itsemurhat ovat tulleet voimalla amerikkalaisten tietoisuuteen, Clint McCance, 31-vuotias perheenisä laukoi FB:ssa nämä äärimmäisen kielteiset kommenttinsa. Hetkessä lausumat levisivät kautta maailman. Paikkakunnan kouluviranomaiset alkoivat saada puheluita ja sähköpostiviestejä eri puolilta maailmaa, joissa ihmeteltiin sitä, että miten on mahdollista koulun johtokunnassa olla tuollainen henkilö, joka on vastuussa lasten hyvinvoinnista.

Kommentit aiheuttivat valtavan paheksunnan kautta maailman. Kaiken seurauksena McCance antoi CNN:n Anderson Cooperille haastattelun. Siinä hän pyysi anteeksi lausumiaan ja kertoi vetäytyvänsä johtokunnan jäsenyydestä.

Arkansas Newsin kolumnisti John Brummett kuvailee paikkakuntaa Amerikan Perähikiänä, harvaan asuttuna, joissa koulualueet ovat pieniä. Johtokuntiin on vaikeaa saada päteviä ihmisiä jäseniksi.

Julkilausumansa lopussa Brummett pyytää maailmalta anteeksi ja toteaa ettei Arkansasissa osavaltiona vihata homolapsia, eikä haluta heidän kuolevan. Hän tuomitsee kaikella tavoin tuon kammottavan lausuman.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kolumni, jossa pyydetään anteeksi maailmalta koulun johtokunnan jäsenen huonoa käytöstä
CNN:n haastattelu Advocaten uutisen yhteydessä

1 kommenttia

Satuin näkemään kyseisen Anderson Cooperin haastattelun. Anteeksipyynnöstä on turha puhua, McCance vaikutti olevansa lähinnä pahoillaan kiinni jäämisestä. Hän pyysi anteeksi sanavalintojaan ja koullle aiheuttamaansa huonoa mainetta, ja vakuutti ettei hänen mielestään ketään tule koulukiusata seksuaalisesta suuntautumisesta huolimatta. Kuitenkin oli selvää että perimmäiset asenteet ovat edelleen homofobiset.