Brysselissä ollaan tyytyväisiä ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisuun

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätöstä Moskovan pride-kielloista on kiitelty Europarlamentin HLBTI-asioita seuraavassa ryhmässä. Venäjällä viranomaiset ovat jo ehtineet ensimmäistä kertaa hyväksyä HLBTI-tapahtuman. Meppi Sophie in't Veld sanoo, että hän oli vuosina 2007 ja 2008 seuraamassa Moskovan pride-tapahtumia. Jatkossa voidaan pride-tapahtumia viettää myös Moskovassa. Ihmisoikeustuomioistuimen päätöksen jälkeen Venäjän on sallittava pride-marssit.

http://www.lgbt-ep.eu/news-stories/european-court-of-human-rights-rules-russia-must-allow-lgbt-pride-marches/

Englantilainen ihmisoikeusaktivisti Peter Tatchell on myös osallistunut Moskovan pride-tapahtumiin ja saanut silmänsä mustaksi. Poliisi on aina pidättänyt hänet muiden mukana. Tatchell kiinnittää huomion siihen, että ent. pormestari Juri Luzkov sai nyt pahasti siipeensä. Venäjän johdossa vallitsee suuri hämmennys. Gay Pride –tapahtumien tukahduttaminen on ollut laitonta.

Nikolai Aleksejev sanoi, että tämä päätös oli suuri lahja kaikille demokraattisesti ajatteleville venäläisille. Viime vuosinahan on totuttu siihen ,että miliisijoukot erittäin väkivaltaisesti tukahduttavat kaikki opposition mielenilmaukset.

Lisää: http://ukgaynews.org.uk/Archive/10/Oct/2101.htm

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Yksi mielenkiintoinen asia on se, miten Venäjän muut homot ja lesbot nyt suhtautuvat pride-marsseihin. Viime vuosina on toistuvasti kerrottu, että hyvin monet heistä torjuvat jyrkästi kaikki marssit. Ne ainoastaan häiritsevät heidän arkista rauhaansa ja homoklubien bisnes kärsii. Esim. nettisivusto www.gay.ru on kertonut hyvin niukasti Moskovan pride-tapahtumista. Tässä on heidän tämänpäivän uutisensa (englanninnettuna googlella)

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=fi&ie=UTF-8&sl=ru&tl=en&u=http://www.gay.ru/news/rainbow/2010/10/21-19270.htm&prev=_t&rurl=translate.google.com&usg=ALkJrhhXoNRsvPwO9FYZwmfYZw2KcMm_XA


Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!