Onko Moskovassa muutoksen tuulia?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Moskovasta kuuluu kummia. Moskovan kaupungin oikeustuomioistuin on ottanut uudelleen käsittelyyn Priden kieltäneen päätöksen. Samassa yhteydessä peräkkäin käsiteltiin myös Vasemmistorintaman Luzhkovia vastustaneen mielenosoituksen kieltämistä. Oikeus totesi Priden kieltäneen päätöksen "epäobjektiiviseksi" ja oppositiomielenosoituksen kieltämisen laittomaksi ja on antanut viranomaisille 14 vrk aikaa antaa vastine.

Nyt ihmetellään, mistä tuulee. Heti käsittelyn alusta asti oli selvää, että nyt on toinen ääni kellossa, kolmihenkinen tuomarikokoonpano teki kysymyksiä, kuunteli ja vetäytyi sitten pohtimaan asiaa, kun tähän asti kaikki käsittelyt ovat olleet läpihuutojuttuja. Mitään tällaista ei ole ennen nähty. Nyt arvellaan muuttuneen suhtautumisen olevan yhteydessä Luzhkovin eläkkeellejäämiseen ja/tai Euroopan ihmisoikeutuomioistuimen lähestyviin käsittelyihin, joita hallinto saattaa ennakoida ottamalla puolueettomamman asenteen oppositioon ja homomarsseihin. Jo jonkin aikaa on huhuttu Luzhkovin aseman heikkenemisestä. Viimeaikaisista tapahtumista voi päätellä, että jotakin on valtasuhteissa tapahtumassa.


Kuultavina oikeudessa olivat Nikolai Aleksejev ja Moskovan hallinnon edustajat. Kun ennen päätökset tehtiin muutamassa minuutissa, nyt käytiin oikeudessa keskustelua.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Euroopan ihmisoikeustumioistuimesta tulee päätös Moskovan pride-kielloista joko tämän vuoden lopulla tai ensi vuoden alussa.


http://www.gazeta.ru/social/2010/09/23/3422294.shtml

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!