Itävalta: Miksi Kitzbüheliin haluttaisiin täksi päiväksi pride-paraati?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Kitzbühel on pikkukaupunki Itävallassa Innsbruckin ja Salzburgin puolivälissä. Suomalaisetkin vaeltelevat niissä maisemissa mielellään. Esim. Söll on vuoristomatkakohteena. Lähellä ovat Wilde Kaiser -vuoriston mahtavat maisemat. Huhut kertovat, että kaupungissa pidetään tänään spontaani pride-paraati.


Kukaan ei tiedä tarkkaan, mitä tulee tapahtumaan. Huhut kertovat ensimmäisestä "hinttiparaatista" tässä viehättävässä Kitzbühelin alppikylässä. Kun venäläinen ihmisoikeusaktivisti Nikolai Aleksejev viime viikolla pidätettiin, häntä vaadittiin perumaan Moskovassa tänään järjestettävä "Hintti-Luzkov"-mielenosoitus. Pormestari Luzkov ei varmuuden vuoksi halua olla Moskovassa, vaan hän matkusti Itävallan Kitzbüheliin viikon virkistyslomalle.

Luzkov viettää 74-vuotispäiväänsä Kitzbühelissä 2 miljoonaa euroa maksaneessa chale´ssaan (puisessa alppiluxusmajassa - rouva omistaa). Kitzbüheliin saapuu tänään koko Itävallan kerma tervehdyskäynnille. Forbesin mukaan Luzkovin rouvan omaisuus on tällä hetkellä arvoltaan 2,9 miljardia USAn dollaria. Sillä omaisuudella ei ole mitään tekemistä korruption kanssa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Moskovassa "Hintti-Luzkov"-mielenosoituksen järjestäjät seisoskelevat pormestarin tyhjän asunnon edessä. Asiaa tuntevat sanovat, että myöskään Kitzbühelissä eivät sateenkaariliput liehu. Se on Itävallan konservatiivisinta aluetta.

Taustaa:
Nikolai Aleksejevin pidätyksen yhdeksi syyksi on mainittu, että hänen on peruutettava mielenosoitus pormestari Luzkovia vastaan 21. syyskuuta. Pormestari Luzkovin syntymäpäivänä on tarkoitus järjestää mielenosoitus, jossa julistetaan: "Luzkov on hintti". Tausta on tällainen: Kesäkuusssa 2009 Moskovan pormestari Luzkov haukkui Slavic Priden "hinttiparaatiksi". Asia vietiin oikeuteen, ja homoaktivistit hävisivät kaikissa oikeusasteissa. Perusteena oli: "Hintti" ei ole loukkaava ilmaus. Nyt aiotaan siis testata, on se loukkaavaa, kun pormestaria kutsutaan hintiksi.

2 kommenttia

Luzhkovin päiviä Moskovan pormestarina pidetään luettuina, ja jopa ennen kuin hänen virkakautensa ensi vuonna virallisesti päättyy. Riidat Kremlin ja erityisesti presidentti Medvedevin kanssa ovat kaikkien tiedossa. Nyt spekuloidaan jopa sillä, onko hänellä Itävallan "lomansa" jälkeen enää lainkaan paluuta Moskovaan.

http://www.wirtschaftsblatt.at/home/international/osteuropa/kitzbuehel-statt-moskau-buergermeister-luschkow-im-urlaub-438964/index.do

Kommenttia muokattu: 21.09.2010 klo 16:18
Moskovassa Luzkovin vastaisen mielenosoituksen alkamisajaksi on ilmoitettu klo 17 Suomen aikaa.