Meksikon pääkaupungissa 398 homohäät

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Viimeisen kuuden kuukauden kuluessa on Meksikon pääkaupungissa (Distrito Federal) vietetty miltei 400 häät samaa sukupuolta olevien henkilöiden välillä. Samaan aikaaan katolinen kirkko jatkaa homoavioliittojen tuomitsemista.

Distrito Federalin hallituksen mukaan pääkaupungissa on rekisteröity huhtikuusta lähtien 398 avioliittoa, joista 53 % miesten välisiä ja 43 % naisten välisiä. 41 liittoa solmittiin meksikolaisen ja ulkomaalaisen välillä.
Samaan aikaan Guadalajaran kardinaali Juan Sandoval Iñiguez syytti Meksikon korkeinta oikeutta ”attentaatista yhteiskuntaa vastaan”, se kun salli homoavioliitot ja mahdollisuuden, että homoparit adoptoivat alaikäisiä.

Meksikon pääkaupungin lakiasäätävä kansalliskokous hyväksyi joulukuussa 2009 samaa sukupuolta olevien henkilöiden väliset avioliitot ja homoparien mahdollisuuden adoptoida lapsia. Kuluvan vuoden maaliskuun 4 päivänä sovittiin kuitenkin siviililainsäädännön muuttamisesta niin, että nämä liitot tulivat mahdollisiksi.
Asia vietiin maan korkeimpaan oikeuteen asti. Oikeus päätti elokuussa, että samaa sukupuolta olevien henkilöiden avioliitot pätevät koko liittovaltion alueella ja että he saavat adoptoida lapsia.

Ansalatina

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!