Nicaraguan episkopaalinen kirkko arvostelee syrjinnän vastaista kampanjaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Nicaraguan episkopaalisen konferenssin puheenjohtaja, Leopold Brenes arvosteli keskiviikkona feministiliikkeen kampanjaa, jolla vastustetaan homoseksuaalisiin pareihin kohdistuvaa syrjintää, ja väitti tällaisten kampanjoiden tavoitteena olevan perheinstituution ”miinoittaminen”.

Brenes, joka on myös Managuan arkkipiispa, väitti instituutioiden, jotka haluavat miinoittaa koko perheinstituution, liikuttavan suuria rahamääriä.

Nicaraguan feministiliike aloitti tällä viikolla kampanjan julistein, joissa lukee esimerkiksi ”Juan on rakastunut Carlosiin; heidän rakkautensa ei vahingoita, sinun torjuntasi vahingoittaa.” Kampanja on synnyttänyt Nicaragusassa kiistan, johon osallistuvat sekä protestanttiset papit, feministijohtajat, eri hallintoihmiset ettäpoliitikot.

Nicaraguan evankelisen alianssin puheenjohtajan Mauricio Fonsecan mukaan näillä sanomilla rohkaistaan homoseksuaalisia suhteita , ja ne ovat askel samaa sukupuolta oelvien henkilöiden välisten avioliittojen laillistamiseksi.

Nicaraguan 14 sukupuoli-identiteetin parissa toimivan yhdistyksen kokoavan voiman, Nicaraguan feministiliikkeen johtaja Mirna Blandón on sanonut, että kampanjan tavoitteena on vaatia homoille ja naisille oikeutta päättää, kenen kanssa haluavat elää. Feminstiliikeen mukaan miesten ja naiset oikeutta päättää omasta kehostaan on kunnioitettava. Tästä kärsivät vain heitä arvostelevat ja heidät tuomitsevat vanhoilliset ja fundamentalistit.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Nicaraguan hallitus perusti äskettäin ensimmäisen seksuaaliseen monimuotoisuuteen erikoistuneen, homoseksuaalien ja transsukupuolisten ihmisoikeuksia puolustavan lainopillisen toimiston. Toimistoa johtaa Maria Samira Montiel Sandino.

Montiel Sandino, ammatiltaan lakimies, on myöntänyt, että samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisten avioliittojen laillistaminen on pitkä prosessi. Kaikilla on hänen mukaansa kuitenkin oikeus näyttää tunteensa. Hän on myös huomauttanut Nicaraguan olevan maallisen valtion. Hän onnitteli myös Argentiinaa sen hyväksyttyä samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisten avioliittojen laillistamisen.

Agencia EFE

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!