Homojen oikeudet etenevät Meksikossa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Meksikon pääkaupungin Méxicon hallituksen johtaja Marcelo Ebrard Casaubon on todennut, ettei ketään saa syrjiä tämän sukupuolisen suuntautumisen, uskon tai poliittisen aatteen perusteella.

Marcelo Ebrard Casaubonin mukaan Meksikon korkeimman oikeuden (La Suprema Corte de Justicia de la Nación – SCJN) antama tuki samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisiä aviolittoja koskevalle lainsäädännölle merkitsee historialllista askelta sekä Meksikollle että koko maailmalle.
Hallituksen johtaja alleviivasi jokaisen oikeutta rakastaa vapaasti ketä tahtoo, eikä tästä voi säätä laeillla. Hänen mukaansa Meksikon pääkaupunki on vapauksien ja oikeuksien alue. Lisäksi hän takasi, ettei ihmisiä syrjitä kaupungissa heidän sukupuolisen suuntautumisensa, ihonvärinsä, uskonsa tai vakaumuksensa perusteella.

Samaa sukuuolta olevien henkilöiden välisiä avioliittoja koskevan lain astuttua voimaan maaliskussa kaupungissa on vietetty 320 häät, joista 173 miesten välisiä ja 147 naisten välisiä. Avioliiton solmineiden ikä oli 31 – 40 vuotta.

Ensi maanantaina kaupungissa aloitetaan poliittinen keskustelu homoparien oikeudesta adoptoida lapsia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Oikeistolainen ja uskonnollinen El Partido Acción Nacional-puolue PAN uhkasi kääntyä kansainvälisten järjestöjen puoleen avioliittolain uudistusten peruuttamiseksi, ja vaikka siltä puolelta tukea ei heruisikaan, se aikoo tehdä kaiken voitavansa estääkseen tällaiset uudstukset niissä osavaltioissa, joissa sillä ja Partido Revolucionario Institucional-puolueella (PRI) on vaikutusvaltaa.

Universo Gay - Espanjalainen verkkosivusto

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!