Stefan Wallin: Sukupuolivähemmistöjen asema tasa-arvolakiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Transvestiittiyhdistys DreamwareClubilla on tänä viikonloppuna kevättapaaminen Hämeessä. Paikalla oli myös tasa-arvoministeri Stefan Wallin. STM on antanut seuraavan tiedotteen:

Wallin: Sukupuolivähemmistöjen asema tasa-arvolakiin

"Sukupuolivähemmistöjen asemaan liittyvät epäkohdat pitää korjata. Sukupuolivähemmistöjen asemaa tullaan parantamaan säätämällä tasa-arvolaissa sukupuolivähemmistöjen asemasta", tasa-arvoministeri Stefan Wallin kertoi tänään transvestiittiyhdistys DreamwearClub ry:n kevättapaamisessa Hauholla.

"Sosiaali- ja terveysministeriö on jo ryhtynyt toimeen sukupuolivähemmistöjen suojaa koskevien muutosten valmistelemiseksi", Wallin jatkoi.

"Suomen perustuslaki kieltää syrjimästä ketään sukupuolen perusteella. Tilanne sukupuolivähemmistöjen osalta kuitenkin on ollut heikompi, koska sukupuolivähemmistöjen syrjintää ei ole tällä hetkellä nimenomaisesti lisäksi kielletty erityislainsäädännön tasolla," Wallin muistutti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

"Eri sukupuolivähemmistöihin kuuluvien henkilöiden yhteydenotot tasa-arvovaltuutettuun ovat tuoneet esiin, kuinka moninaista sukupuolivähemmistöihin kohdistuva syrjintä on. Myös SETA ry on tuonut esiin, että sukupuolivähemmistöjen aseman epäselvyyttä korostaa tiedon puute sekä käytettävän käsitteistön epäkorrektius", sanoi Wallin.

Myös syrjintää koskeva EU-oikeus on tiukentunut. Ns. moniperusteinen syrjintä liittyy siihen, että ihmistä määrittää samanaikaisesti monta eri seikkaa kuten sukupuoli, etninen alkuperä, terveydentila, ikä, seksuaalinen suuntautuneisuus tai kuuluminen sukupuolivähemmistöön.

"Moniperusteisen syrjinnän poistamiseksi on olennaista saada aikaan tehokas lainsäädännöllinen ratkaisu, joka mahdollistaa syrjintään puuttumisen. Syksyllä eduskunnalle annettava tasa-arvoselonteko tulee ottamaan tähän asiaan kantaa", totesi Wallin.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!