Israelin pääministeri keskeytti viranomaisten viivyttelyn ja käski toimia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti

17.5.2010
Intian Mumbaissa odottava kahden vauvan isä voi kohta tulla Israeliin pääministeri Netanyahun käskettyä viranomaisten toimia.

Pääministeri käveli tuomarin päätöksen yli: "Puhuin tänä aamuna sisäministeriön kanssa ja määräsin heidät löysäämään lakia [tulkitsemaan lakia kevyemmin] ja sallia perheen saapua Israeliin".

10.05.2010 19:08
Oikeuden tuomarin päätöksellä homoisää on kielletty saapumasta Israeliin kahden vauvan kanssa, jotka hänelle on synnyttänyt intialainen sijaissynnyttäjä.

Israelissa on syntynyt hankala juridinen kiista tilanteessa, jossa homomies on hankkinut sijaissynnyttäjän avulla itselleen lapsia, tässä tapauksessa kaksoset. Perheoikeus on kieltäytynyt antamasta tavanomaista juridista määräystä, joka mahdollistaisi lasten hakeutumista Israelin kansalaisiksi. Uutisessa todetaan tämän olevan heteroparien kohdalla vakiokäytäntö. Nyt kun kyseessä on miespari, määräystä ei suostuta antamaan. Dan Goldberg ja kaksi hänen pikkupoikaansa ovat olleet odottamassa hotellissa Mumbaissa pääsyä Israeliin kohta pari kuukautta, ilman tulosta.

Goldberg kertoo palvelleensa Israelia sen kansalaisena esimerkillisesti. "Kun haluan käyttää oikeuttani vanhemmuuteen, valtio potkaiseekin minut kadulle."

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Perheoikeuden tuomari Philip Marcus on vaikeuttanut muutamien muidenkin homoparien oikeuksien saamista vastaavanlaatuisissa tilanteissa. Tuomari Marcus: "Jospa osoittautuisi että yksi [väitetyistä isistä] täällä on pedofiili taikka sarjamurhaaja, nämä ovat seikkoja, jotka valtion pitää tutkia."

Oikeuden tuomarin vitkastelusta on jo osoitettu mieltä Israelissa.

Haaretz-verkkolehti

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!