USA: CNN sai homoyhteisöltä rankat moitteet kutsuttuaan surullisenkuuluisan ex-gay-terapeutin haastateltavaksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Amerikkalaisen homoyhteisön silmissä "ex-gay-psykoterapeutti" Richard Cohen on yksi inhotuimmista henkilöistä. Häneltä on poistettu kaikki terapeutin oikeudet, mutta siitä huolimatta hän jatkaa aktiviteettejaan homojen muuttamiseksi heteroiksi.

Kaliforniassa ollaan poistamassa 60 vuotta vanhaa lakia, joka pakottaisi homoseksuaaliset potilaat ottamaan vastaan hoitoja.

CNN oli tehnyt aiheesta haastattelun ja kutsunut lain poistoa valmistelevan henkilön sekä "terapeutti" Richard Cohenin haastatteluun. Cohen sai merkittävästi tilaa CNN:n ohjelmassa markkinoiden "terapioitaan", joilla hän on muka tehnyt tuhansia homoja heteroiksi.(Muutama vuosi sitten Cohen joutui naurunalaiseksi esiteltyään CNN:n haastattelussa miesten keskeistä syliterapiaa.)

CNN sai ohjelmasta raivostuneen moiteryöpyn mm. siksi että ohjelmassa ei mainittu Cohenin toimivan ilman minkäänlaisia lääketieteen organisaatioiden lupia. Cohen vastustaa myös lain poistamista.

CNN joutui ottamaan asian uudelleen esille, haastatellen todellista asiantuntijaa, joka totesi ettei eheytysterapioille ole tieteellistä perustaa. Kyseisillä terapioilla on ollut myös kielteisiä vaikutuksia terapoitaviin. Vertaistuesta on hänen mielestään saattanut olla joillekin homoille hyötyä. CNN pyyteli epäsuorasti anteeksi huonoa valintaa (Cohen) haastateltavaksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

MetroWeekly julkaisee molemmat CNN:n tv-haastattelut ja litteroinnit Cohenin osuudesta ja CNN:n toimittajan perusteluista.

http://www.metroweekly.com/news/last_word/2010/04/why-is-cnn-still-balancing-gay.html

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!