USAn väestölaskennassa lasketaan myös homo- ja lesboparit

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Tämänkertaisessa väestölaskennassa USAssa lasketaan myös homo- ja lesboavio- tai avoparit. Väestölaskentaviranomaiset ovat suurpiirteisiä ja ja antavat lomakkeen täyttäjän itse määritellä, onko hän puoliso. Puolisoksi voi määritellä itsensä, vaikka osavaltiossa ei olisikaan laillistettua homoliittoa. Transgender-ihmiset saavat ensimmäistä kertaa kertoa itsestään heidän itse kokemansa sukupuolen.

Näillä uusilla ohjeilla rikotaan Defense of Marriage Act -säännöstä, joka kieltää samaa sukupuolta olevien liitot liittovaltion tasolla. Tätä asiaa kuitenkin kierretään niin, että ei kysytä siviilisäätyä vaan puolisoa. Myöskään heteroilta ei kysytä avioliittotodistusta, vaan kaavakkeeseen täytetään vain, onko kyseessä puoliso.

Homoyhteisö on hyväksynyt tällaisen laskemistavan. Se tekee homot ja lesbot näkyvämmiksi ja nyt päästään mukaan tilastoihin. Tällä tavalla elämän todellisuus tunnustetaan. Homojen ja lesbojen määrästä ei kuitenkaan saada tilastotietoa, koska kenenkään seksuaalielämää ei tiedustella. Singlet pysyvät vain singleinä suuntautumisesta riippumatta.

Väestölaskenta tehdään USAssa joka 10. vuosi. Se vaikuttaa mm. kongressin paikkajakoon, veroihin, sosiaaliohjelmiin ja moneen muuhun asiaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!