USA: Lesbokoululainen voitti, toinen kiista menossa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

27.3.2010 Toinen kiista poikaparista

Toinenkin tanssiaisongelma on USAn mediassa. Bleckleyssä 18-vuotias oppilas haluaa tuoda juhliin poikaystävänsä. Hän uhmaa yhteisön paheksuntaa. Juhlat on huhtikuun 17. päivänä. Hän sai luvan kouluviranomaislta. Torstaina huolestuneet kansalaiset pitivät protestimielenilmausta.

Nyt ollaan jo järjestämässä vaihtoehtobileitä niille, jotka eivät halua saada homomyrkkyä sieluunsa.

Facebookissa on ryhmä
We Support Derrick Martin Taking His Boyfriend to the Prom


Bleckleyn asukkaat protestoivat gay-opiskelijaa vastaan.
http://www.newscentralga.com/news/local/89242442.html

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pojat kuvassa
http://gay.ru/news/rainbow/2010/03/27-17712.htm

25.3.2010 Lesbo-oppilas, jolta estettiin pääsy koulun päättäjäistanssiaisiin, valitti ja voitti

Lesbo-oppilas kertoi tulevansa koulun päättäjäistanssiaisiin tyttöystävänsä kanssa. Koulu lähetti käyttäytymisohjeet ja kielsi tyttö- tai poikaparina tanssimisen. Kun hän nosti asian julksuuteen, tanssiaiset peruutettiin kokonaan.

Constance McMillen valitti koulunsa toiminnasta ja häntä avusti kansalaisoikeusjärjestö ACLU. Oikeudessa hän kertoi haluavansa vain, että häntä ja hänen tyttöystäväänsä kohdellaan samalla tavalla kuin muita. Hän voitti oikeudessa.

Muutama päivä aikaisemmin hän oli Ellen DeGeneresin talkshowssa. Siellä hänelle ojennettiin erään digitaaliyrityksen lahjashekki, arvoltaan 22 000 euroa.

Koulun tanssiaisia ei järjestetä, mutta jotkut vanhemmat järjestävät vaihtoehtotanssiaiset ja sinne kaikki ovat yhtä tervetulleita. Tanssiaisten facebook-sivulla on käynyt jo 400 000 kävijää.

15.3.2010

Avoimesti lesbo oppilas halusi mennä ystävättärensä kanssa koulun päätöstanssiaisiin 2. huhtikuuta 2010. Vastuussa olevat kouluviranomaiset reagoivat ja tapahtumaa varten kyhättiin käyttäytymiskoodi. CBS-News kertoo tapauksesta. Itawamban maatalous-highschoolin päätöstanssiaiset on nyt peruttu kokonaan. Tämä tapaus on 4 000 asukkaan Fultonin kaupungista Mississipin osavaltiosta. Oppilas on 18-vuotias Constance McMillen. Hän oli menossa näihin tärkeisiin tanssiaisiin ystävättärensä Ashli Passin kanssa. Viimeisen kouluvuoden tanssiaiset on yksi siihenastisen elämän kohokohdista. Hän kertoi suunnitelmistaan äänen, ja kouluviranomaiset reagoivat. Kiertokirjeessä tuli käyttäytymissäännöt. Niissä märättiin, että herrat ovat puvussa ja daamit iltapuvussa ja tanssiminen poika- tai tyttöparina on kielletty.

McMillen on tuohtunut tällaisista määräyksistä. Hän otti yhteyden kansalaisoikeusjärjestö ACLUun saadakseen taustatukea. "Tuntuu kuin ne haluaisivat tehdä minusta heteron". ACLU reagoi ja vaati koulupiiriä poistamaan tiukat säännöt tanssiaisista. Määräajaksi vaadittiin keskiviikkoa. Kouluviranomaiset reagoivat ja peruuttivat tanssiaiset, koska "viimeisimmät tapahtumat häiritsevät koulun elämää". Lisäksi toivottiin, että yksityiset kansalaiset pistäisivät pystyyn vastaavat tanssiaiset koulun viimeiselle luokalle. Se olisi parasta oppilaiden ja koulun hyvinvoinnillle, sanoi koulun lakinainen Michele Floyd lehdistölle. Nyt 18-vuotias McMillen pelkää kostoa luokkatovereidensa suunnasta. Viesti on ollut selvä: Mieluummin olemme ilman tanssiaisia kuin hyväksymme sinne homoseksuaaleja. ACLU aikoo valittaa päätöksestä ja oppilaan oikeuksien polkemisesta. Koulun on kohdeltava kaikkia oppilaitaan samalla tavalla. Oppilas on nyt tehnyt valituksen ja ACLU tukee häntä.

Myös Washingtonissa tapaus on huomattu. Jared Polis, edustajainhuoneen jäsen on tuonut kongressiin lakiehdotuksen, joka kieltää homoseksuaalisen oppilaan syrjinnän. Sellainen säännös on jo kymmenessä osavaltiossa.

Videossa McMillen. Monet ihmiset ovat jo ilmaisseet hänelle tukensa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!