Honduras: Homoaktivisti ammuttiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Hondurasissa kuolemanpartio tappoi sunnuntaina keskellä katua ihmisoikeusaktivistin Walter Trochezin. Edellisellä viikolla 27-vuotias aktivisti siepattiin ja pahoinpideltiin, koska hän toimi kansallisessa vastarintaliikkeessä. Hän ajoi myös homoseksuaalien ja seksityöläisten oikeuksia. Sunnuntai-iltana hän jakoi kondomeja prostituoiduille Tegucigalpan keskustassa. Tuntematon auto ilman rekistereitä pysähtyi ja kaksi laukausta tappoi aktivistin. Kansalliskongressin edessä pidetään mielenositusta aktivistin kunniaksi.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat ilmaisseet järkytyksensä nuoren aktivistin murhasta. Lontoon Amnesty kertoo, että Walterin kanssa keskusteltiin viimeksi perjantaina. Oli tarkoitus vaatia julkisesti hänen suojeluaan. Walter Trochez on ollut aktiivinen, kun on dokumentoitu ihmisoikeusloukkauksia kesäkuun 28. päivän vallankaappauksen jälkeen.

Edellisellä viikolla neljä naamioitunutta miestä oli kaapannut hänet maastoautoon. Häntä pieksettiin ja vaadittiin muiden demokratialiikkeen ihmisten nimiä. Hänet uhattiin tappaa, oli Trochez kertonut. Kuubalainen uutistoimisto kertoo 41 uhrista poliittisissa väkivaltaisuuksissa kesäkuun jälkeen. Tämä kuubalainen uutistoimisto on yksi harvoista uutislähteistä, joka edelleen on paikalla Hondurasissa.

Radio Mundon kommentti (englanniksi)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!