Kreikkalainen metropoliitta vie homoaktivistin oikeuteen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Kesäkuussa 2008 surmattiin suosittu näyttelijä Nikos Sergianopoulos kotonaan. Ruumiista löytyi 21 jälkeä puukoniskuista. Tekijää etsittiin poikaprostituoitujen joukosta, koska Nikos luultavasti oli homo. Tekijä löytyi, ja hän kertoi, miten oli tavattu ja miten Sergianopoulos vei hänet kotiinsa. Otettiin alkoholia ja Sergianopoulos alkoi lähennellä siveettömästi.

Pireuksen metropoliitta Serafim otti kantaa tähän tapaukseen. Metropoliitan mielestä homot ovat moraalisesti tylsistyneitä. Heillä on sairaalloinen pakonomainen tarve tyydyttää luonnotonta viettiään ja siitä tulee elämän keskeisin asia. Metropoliitan mukaan Nikos Sergianopoulos oli itse syyllinen siihen, että hänet murhattiin, koska hän yritti pakottaa murhaajansa seksiin. Murhaaja ei kuitenkaan ollut "sellainen" ja joutui puolustautumaan. Siinä syntyi puolustautuessa 21 puukoniskua.

Kreikassa homot ja lesbot ovat täysin suojattomia tämäntyyppisiä vihapuheita vastaan. Monet julkisuuden henkilöt politiikassa ja kirkon piirissä toistuvasti latelevat loukkauksia HLBTI-ihmisiä vastaan ilman että asiaan mitenkään puututaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Homoaktivisti Leo Kalovyrhas ja kansalaisjärjestö Synthesis moittivat metropoliitan puheita, ja vastauksena metropoliitta nosti oikeudenkäynnin aktivistia vastaan. Oikeudessa tavataan torstaina 19. marraskuuta 2009. Vahingonkorvausvaatimus on miljoona euroa.

Kreikkalainen homo- ja lesbojärjestö OLKE antaa tukensa aktivisti Leo Kalovyrnakselle ja Synthesis-järjestölle. Samalla vaaditaan, että lainsäädäntööön on tehtävä muutos niin, että vihapuheet, loukkaukset ja suoranaiset tappamiskehotukset tulisivat rangaistaviksi.

1 kommenttia

Toivottavasti lainmuutos saataisiin aikaiseksi. Sen lisäksi - ja paljon tärkeämpänä - näkisin asennemuutoksen. Eivät lait auta ilman asennemuutosta.