USA: Koulukirjastot eivät huoli valikoimiinsa ex-gay-kirjoja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Ex-gay-ryhmä PFOX (Parents and Friends of Ex-Gays & Gays) on nostanut kanteen erästä koulua vastaan väittäen koulun jättävän tarkoituksellisesti ex-gay-informaation pois seksuaaliorientaation terveysohjelmasta.

PFOX kertoo maassa olevan kokonainen yhteisö ihmisiä, jotka katsovat seksuaalisen orientaationsa muuttuneen homosta heteroksi. Ryhmä ei saa kuitenkaan ääntään kuuluville, koska kirjastot kautta maan kieltäytyvät ottamasta kokoelmiinsa kirjoja, joissa kuvaillaan näitä [muuttumis]kokemuksia ja tieteellisiä tutkimuksia, jotka tukevat niitä. PFOX tarjoutui jopa lahjoittamaan kirjojaan ilmaiseksi kirjastoille. Tarjoukset torjuttiin kaikkialla.

Syynä tähän on se, että kaikki johtavat lääketieteelliset, terapeuttiset, psykiatriset ja sosiaalityötä tekevät organisaatiot ovat yksimielisiä siitä, että nämä nk. eheytysterapiat ovat tarpeettomia, vahingollisia ja voivat olla ihmisille todella haitallisia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lähde: Seattle Post Intelligencer

EDGE Boston -verkkolehden laaja kirjoitus

1 kommenttia

Ensinnäkin, selibaatti on selibaatti eikä heteroseksuaalisuutta.

Pastori Donnie McClurkin on yksi näistä "käännynnäisistä":
http://claycane.blogspot.com/2007/10/exclusive-interview-with-donnie.html

Artikkelissa höpötetään jostain "sisäistetystä homofobiasta" kun normaalikielellä kyseessä on ikivanhasta "rahat pois puhumalla mummoilta" tempusta.

Eli tuossa ex-gay hömpötyksessä on kyse vain siitä, että jotkut ihmiset elävät siitä puhumalla. Jotkut ovat eläneet puhumalla UFOista, toiset jumalasta ja nykyisin elää näköjään hyvin puhumalla rasistisia juttuja.