Kolumbiassa homopareille tasa-arvo

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Bogotassa Kolumbian pääkapungissa eduskunta päätti asettaa homot ja lesbot tasa-arvoiseen asemaan heteropareihin nähden sosiaaliasioissa. Parlamentti päätti tästä äänin 62-43. Senaatti käsitteli asian jo huhtikuussa. Uudistus tulee koskemaan sairausvakuutusta, sosiaaliturvaa ja perintöoikeutta. Kolumbian homo- ja lesbojärjestö kertoi, että noin 300 000 homoa ja lesboa saa tasa-arvon.

Vastaavaa koko maata koskevaa lakia ei ole aikasemmin ollut Etelä-Amerikassa. Tosin jotkut osavaltiot ja kaupungit ovat hyväksyneet homoparit.
(Sveitsin tv-uutiset)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Kolumbian korkein oikeus on määrännyt hallituksen tekemään lain, joka takaa samaa sukupuolta oleville pareille samat oikeudet kuin vastakkaista sukupuolta olevilla pareilla on jo nyt. Korkein oikeus ei kuitenkaan määrännyt samaa sukupuolta olevien avioliitosta, eläkkeestä taikka perintöoikeudesta. Perjantaina tehdyllä oikeuden päätöksellä samaa sukupuolta olevat parit saavat samat terveydenhoidon edut, kuin heteroparitkin. Viime vuonna oikeus päätti samaa sukupuolta olevien oikeudesta [toistensa] omaisuuteen. LGBT-oikeuksia ajavat ryhmät tekevät uudet kanteet eläke- ja perimisoikeuksien saamiseksi.

Kesäkuussa Kolumbian kongressi sääti lain rekisteröidystä parisuhteesta, mutta opposition senaattorit upottivat lain aivan viime minuuteilla.

Samaa sukupuolta olevien parien oikeuksia parantavia lakeja on koetettu saada aikaan vuodesta 1999 alkaen. Joka kerta yritys on epäonnistunut katolisen kirkon vastustuksen seurauksena.

Lähde: 365gay.com