Konservatiivit ja homojen syrjintä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Guardian-lehti kyseli eilen, miksi konservatiivit tukevat syrjinnän kieltäviä lakeja, kun on kyse rodusta, väristä, uskonnosta, kansallisesta alkuperästä tai sukupuolesta, mutta vastustavat syrjinnän kieltäviä lakeja, jotka suojelisivat homoja. Konservatiivit ovat tässä asiassa vaikeassa solmussa, mutta he perustelevat tätä eriarvoisuutta niin, että homoseksuaalisuus on yksilön oma valinta. Rotua ei voi itse valita.

Guardianin artikkelin kirjoittaja haluaa pysähtyä tähän kohtaan. Onko homoseksuaalisuus perittyä vai oma valinta. Homolle yksilönä se ei ole oma valinta. Se on ominaisuus, jota ei voi muuttaa. Se on yhtä muuttumaton kuin ihonväri. Tähän konservatiivit helposti huudahtavat, että suuntautuminen voi olla muuttumaton, mutta seksikäyttäytyminen on oma valinta. Jokainen itse valitsee, lähteekö mukaan homoseksileikkeihin. Mutta sehän merkitsisi samaa, kuin että joku syntyy juutalaiseksi, mutta ei saa toteuttaa juutalaista uskoaan. Ja sitä paitsi uskontokin on täysin vapaaehtoinen valinta. Monissa kirkoissa voi itse tehdä päätöksen kirkkoon liittymisestä.

Konservatiivien pointit tuntuvat siis vääriltä. Mutta onko uskonto sittenkään oma valinta. Usein kirkon jäseneksi tullaan vanhempien mukana. Ja monilla alueilla Euroopassakin on vaikea erottaa etnistä alkuperää ja uskontoa, koska ne liittyvät kiinteästi toisiinsa. Esim. Balkanilla. Myös Amerikassa isoisien uskonto periytyy lastenlapsille. Uskonto voidaan ehkä määritellä muuttumattomaksi ominaisuudeksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Mutta nyt Pew Research Center on tehnyt laajan tutkimuksen ja siitä käy ilmi, miten konservatiivit ovat väärässä. Monet ihmiset Amerikassakin vaihtavat uskontoaan. Tutkimuksen mukaan 44% amerikkalaisista on vaihtanut uskontokuntaa tai irtautunut kokonaan uskontokunnista.

Näin on palattu alkulähtökohtaan. Miksi konservatiivit puolustavat syrjinnän kieltäviä lakeja esim. uskonnollisille ryhmille, mutta eivät hyväksy syrjintäkieltoa homoille.

3 kommenttia

Avainsana on seksi, silloin kuin se mitenkään eroaa standardiksi luokitellusta seksistä.

Konservatiivit ja ääriuskovaiset tarvitsisivat eheytysleirejä tms. oppiakseen suhtautumaan seksiin ja ihmisen seksuaalisuuteen luontevasti. Entäpä jos homot perustaisivat sellaisia leirejä näille seksiongelmaisille konservatiiveille? ;-)
Kommenttina kirkon vaihtamiseen: USA:ssa kirkon toimintaan osallistuminen on osa monien ihmisten arkikulttuuria. Kirkot järjestävät paljon toimintaa, johon yhteisöllisyydestä kiinnostuneet osallistuvat. Itse uskonnollisuus jää toiminnassa ikäänkuin sivuseikaksi. Ei ole kovin harvinaista, että muuttaessaan perhe vaihtaa samalla uskontokuntaa liittyäkseen lähimpään kirkkoonsa ja osallistuakseen sen toimintaan, jos vanhan uskontokunnan kirkkoa ei ole kätevästi lähettyvillä. Näin siis kristinuskon sisällä.

Mun suomalainen ystäväni sai lapsen suunnilleen kaksi vuotta sitten. Nykyään hän käy oman lähiseurakuntansa toiminnoissa viitenä päivänä viikossa, erilaisissa perhekerhoissa, äiti-lapsi -ryhmässä, pelaamassa sählyä yms. Hänellä ei ole uskonnollista vakaumusta, eikä kiinnostusta sellaiseen, vaan käytännössä seurakunta vain on hänen seudullaan ainut perhetoiminnan järjestäjä.

Juhanin idea konservatiivien seksuaalisesta eheyttämisestä on hyvä. Ihan tosissaan. Ihmiset eivät hyväksy toisilta sitä, mitä eivät itselleen voi sallia. Pieni vapautuminen ei olisi haitaksi niille, joita toisten ihmisten seksi häiritsee. Make love, not war. :)