ILGAn vetoomus syrjintädirektiivin takia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

Nyt on ilmeisesti käymässä niin, että Euroopan komissio ei sisällytä direktiiviin homojen syrjintäsuojaa. BBC kertoi asiasta eilen illalla. Homot sisällytetään vain suositukseen, ei direktiiviin.

ILGA Europe kerää vetoomukseensa nimiä. Vetoomus löytyy täältä linkkien takaa
http://www.signtostopdiscrimination.org/


Tässä lisää taustaa vajaan parin viikon takaa
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=41&thrdid=6268

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

Euroopan unioni ei ilmeisesti mainitse uudessa suunnitteilla olevassa syrjinnän vastaisessa direktiivissä seksuaalista suuntautumista. BBC kertoi viikonvaihteessa, että EU-komissio on saanut monilta jäsenmailta protesteja, ja niiden seurauksena tullaan direktiivissä mainitsemaan vain vammaisuus. Direktiivissä turvataan mm. pääsy koulutukseen vammaisuudesta riippumatta.

Erityisesti eurooppalaiset konservatiiviset ryhmittymät ovat aktiivisesti ottaneet kielteisen kannan syrjinnän vastaisen direktiivin laajaan soveltamiseen. Mm. Saksan ja muiden jäsenmaiden konservatiivit ovat reagoineet, ja nyt komissio ilmeisesti on päätynyt hyvin rajattuun direktiiviin.
Useat europarlamentaarikot ovat kääntyneet EU-komission puoleen ja vaatineet, että homot pitää saada mukaan uuteen syrjintäsuojadirektiiviin. Saksa ja Tsekki ovat vaatineet syrjintäsuojadirektiivin kaventamista, kun taas Ruotsi, Suomi, Espanja ja Englanti vaativat laajempaa syrjintäsuojaa.

Yksityisillä ja järjestöillä on mahdollisuus ilmaista kantansa syrjintää vastaan tällä sivulla:
http://www.signtostopdiscrimination.org/